2008. március 31., hétfő

Olasz menü Foodafokéknál


Családunk nő tagjai, valahogy március vége és április elejére „helyeztették” születés-, illetve névnapjaikat. Valamikor réges-rég, a női „szakasz” kompromisszumot kötött a család kisebbségben lévő férfi tagjaival, és arra az elhatározásra jutottak, hogy egyszerre kéne megtartani ezeket az ünnepeket. Így alakulhatott ki az a szokás, immáron évek óta, hogy egy komolyabb, általában a hagyományostól eltérő menüt állítunk össze. Akarom mondani, az ünnepeltek elmondják igényüket a Menüvel kapcsolatosan, én meg összeállítom. A Menü, kérés, általában kedvencekből áll, de kialakult az évek folyamán, hogy különböző országok jellegzetes ételeit készítjük (készítem) el. Azért többes számban, mert az ünnepelteknek is ki kel venni részüket, nincs lazsálás, irány a konyha! Néhány hagyma és krumpli pucolás után „kegyelmet” kapnak, elvégre a menü is egyfajta meglepetés. És különben is, még a végén elrontanak valamit. És íme, a menü….

Vendégváró Pizza falatok
Assagini ospitale „Pizza”

Nápolyi Minestrone, parmezán forgácsokkal
Minestrone Napoli con Parmegiano

Cannelloni és Lasagne variációk
Variazioni per Lasagne e Cannelloni

Firenzei naphal zöldséges rizottóval és piritott garnéla rákokkal
Sole del Firenze con Risotto e Verdura, Granchio di mare Abrustrolito

Tiramisu a’la Foodafok
Dolce Tiramisu

infó: receptek mindenről később, és részletessen.