2012. március 24., szombat

Fahéj Magazin



Kedves idelátogató, hűséges olvasóim, barátaim.

“Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: akarom. Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében.” (Kurt Dimberger)

Örömmel értesítek mindenkit, hogy blogom, az eddigi legnagyobb megtiszteltetésben részesült, hiszen egy induló Gasztro Magazinba kértek fel, hogy néhány recepttel járuljak hozzá a magazin beindításához. A kérésnek örömmel tettem eleget és büszkén mondhatom, hogy egy igen igényes magazin születésénél, részt vehettem. A szerkesztők által megbízott, különböző stílusú szakemberek, igen magasra tették a mércét, az olvasók érdekében. Ennek köszönhetően, lehetőségem nyílt arra, hogy egy kicsit a kulisszák mögé is bepillantást nyerhessek. Itt szembesülhettem vele, milyen lelkiismeretes munkát végzett mindenki. A szerkesztők, értsétek szó szerint, éjt-nappal dolgoztak, finomítottak minden egyes bejegyzésen, képen, recepten, hogy valóban egy olvasmányos, igényes újságot tarthasson az olvasó a kezében. Bízunk benne, örömmel fogjátok vásárolni, és olvasni ezt a gasztro magazint, és Ti is, saját ismeretségi köreitekben felhívjátok a figyelmét mindenkinek erre az újságra, hiszen Nektek készült. Dekortippek, trükkök, receptek minden mennyiségben, és minőségben. A többi, hasonló jellegű magazinhoz képest, az ára is nagyon baráti lesz. Ti is meggyőződhettek majd róla. A Faháj Magazinnak, sok-sok évet, a szerkesztőknek és a benne résztvevőknek KÍVÁNOK, sok örömet a további munkájukhoz.

MEGJELENÉS: 2012 március végén!!!

Keressétek az Újságárusoknál, és Kérjétek akkor is, ha azt mondják nektek: - már elfogyott -, és kérek mindenkit, lájkoljátok a Facebook-on.
Foodafok


2012. március 10., szombat

Grillezett kacsamájtorony



4 személyre:
0,50 kacsamáj
2 db alma (0,00 kb: 8 szelet)
0,15 vöröshagyma
0,15 liszt
só, frissen őrölt feketebors
0,5 napraforgó olaj

* A kacsamájat felszeleteljük, úgy hogy személyenként 2 db jusson mindenkinek. Majd frissen őrölt borssal megszórjuk. Közvetlen tálalás előtt süssük meg vas serpenyőben, mindkét oldalát 4-4 percig.
* A tisztított vöröshagymát éles kés segítségével vágjuk fel, minél vékonyabb karikákra, majd óvatosan szedjük szét őket és forgassuk meg jól a lisztben. Forró bő olajba süssük ki úgy, hogy jó ropogós legyen, azonban vigyázzunk a sütéssel, nehogy megkeseredjen. Szalvétára szedjük ki, hogy a felesleges olajt felszívja.
* Az almákat vágjuk ujjnyi vastag karikákra, a magházat távolítsuk el, majd vas serpenyőben a májjal együtt süssük meg mindkét oldalát.

…és legyünk stílszerűek. Ha, már kacsamájat készítünk, akkor tekintsük meg, hogy is főz,
Donald kacsa!



gyümölcsragu:
0,05 barnacukor
0,05 vaj
0,05 sárgabarack
0,05 szőlő
1 citrom leve
0,02 mandula
1 dl fehérbor

Kevés vajat olvasztunk, amibe a barnacukrot elkezdjük karamellizálni. A felezett szőlőt és a metéltre vágott aszalt sárgabarackot és a szeletelt mandulát megforgatjuk a barnacukros vajba. Öntünk rá bort és szűrt citrom levét, majd a hideg felkockázott vajat hozzáadjuk. Olvadásig keverjük, és azonnal tálaljuk.


burgonya lepény:
0,40 burgonya
2 db egész tojás

A tisztított burgonyát lereszeljük, majd lobogó forró vízbe mártjuk. Ezután hidegvízzel leöblítjük, és amikor jól lecsurgattuk róla a vizet, akkor összekeverjük az egész tojással, majd sózzuk. Sütőpapírra kis halmokat rakunk, amit egy spatula segítségével jól lenyomkodunk (kb: akkorák legyenek, mint az almakarikák). Sütőben 10 perc alatt 160 C-on pirosra sütjük.


Tálalás:
A tányér közepére váltakozó sorrendbe, egymásra helyezzük a burgonyalepényt, rá az alma karikát, arra a májat, majd még egyszer megismételjük ugyanezt. Gyümölcsraguval körberakjuk, a tetejére ropogós hagymakarikákat halmozunk.
Foodafok