Hozzávalók (kb: 10 adagra):
1 kg túró,
0,16 kg búzadara,
2 db egésztojás + 2 db tojássárgája,
só (ízlés szerint)
Elkészítés:
Az elmorzsolt túrót alaposan dolgozzuk össze a búzadarával, a tojások sárgájával és egy kis sóval. A masszát pihentessük, amíg a dara a nedvességtől meg nem duzzad. Ekkor lazán keverjük hozzá a tojások keményre felvert habját, majd vizes kézzel készítsünk belőle gombócokat vagy kanál segítségével formázhatjuk hagyományos daragaluska alakura is, majd lobogó sós vízben főzzük ki.
Gyümölcsmártás
Hozzávalók:
0,30 kg vegyes gyümölcs (málna, eper, ribizli, szeder),
0,15 kg cukor,
1 dl friss narancslé,
0,5 dl Trippli sec
Elkészítés:
A mártáshoz felforraljuk a gyümölcsöket a cukorral meg a vörösborral, majd leszűrjük.
A keményítőt feloldjuk 2 evőkanál vízben, simára keverjük, és a gyümölcsléhez adjuk. Kevergetve szirup sűrűségűre beforraljuk, és összekeverjük a leszűrt gyümölcsökkel. Sóval, borssal, fahéjjal, cayenne-i borssal pikánsra fűszerezzük, majd az edényben hagyjuk kihűlni.
tipp:
Ez egy kipróbált anyaghányad. Általában, vajban pirított zsemlemorzsát adnak hozzá, vagy abba hempergetik meg. A túrógombóc esetében tejföl a megszokott. Ez csak egy lehetőség a sok közül, hogy mákban lett megforgatva, és gyümölcsmártással lett tálalva. Mindenki ízlésének megfelelően legyen kreatív.
Foodafok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése