2015. szeptember 21., hétfő

Kukoricapelyhes jércemell falatok, zöldfűszeres mártogatóval


„Erős a gyanúm, hogy amikor megfújják majd a végítélet harsonáit, kiderül, hogy a 20. század egyetlen igazán káros ételfélesége a hamburger, amely tönkretette az emberek egészségét, ízlését és az evésben lelt gyönyörűséget. A gyorsbüfékben a bizonytalan eredetű, mesterséges húsok jelentik a legnagyobb veszélyt, és a szupermarketekben csak unalmas hús kapható.” - (Clarissa Dickson Wright a két duci hölgy egyik tagja)

Hozzávalók 4 személyre:
0,40 csirkemell, 0,15 liszt, 2 db egész tojás, 0,20 kukoricapehely, 2 dl olaj, 2 dl joghurt, 1 dl tejföl, 1 db lime leve, metélőhagyma, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 csomag friss koriander, 1 evőkanál porcukor, só, őrölt fehérbors

Az ujjnyi vastagságúra vágott csirkemellet sóval, fehérborssal, gyömbérporral, frissen vágott petrezselyem levéllel, 1 db lime frissen csavart levével, egy kanál barnacukorral és egy kanál mézzel jól összekeverjük, majd 24 órára a hűtőbe tesszük.
A bepácolt csirkemellet lisztbe, tojásba és kukoricapehelybe forgatjuk, majd bő, forró olajba pirosra sütjük. Az olajból kivéve, szalvéta papírra tesszük, hogy a felesleges olajt felszívja.
A joghurtot a tejfellel simára keverjük, hozzáadjuk a fűszereket, a finomra vágott friss fűszernövényeket, a porcukrot és a frissen facsart lime levét. Hűtőbe tesszük és hidegen kínáljuk a kukoricapelyhes csirke falatok mellé.

Tipp, infó: A mártogatóst készíthetjük akár medvehagymából, bazsalikomból, vagy mentából. Keverhetünk bele krémsajtot, vagy akár túrót is. Ízesítésre használhatunk még fokhagymát, curryt, esetleg tabascot, ketchupot.

Foodafok


1 megjegyzés:

São Ribeiro írta...

Gosto muito da carne de frango, a sugestão e simples e deliciosa
Boa semana
bj