2009. december 29., kedd

Erdélyi céklaleves


Hozzávalók 6 személyre:
1 kg burgonya
1 nagy fehérrépa
1 zeller
2-3 sárgarépa
1-2 paprika
2 hagyma
30 dkg reszelt cékla
2-3 evőkanál tejföl
kapor- és petrezselyem zöldje
só, bors, ízlés szerint


A krumplit sós vízben főzni kezdjük. Lereszeljük a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a peszternákot, a hagymát és a céklát. A paprikát apróra vágjuk. Húsz percnyi főzés után a krumpli mellé dobjuk a felvágott-reszelt zöldségeket. Petrezselyem- és kapor zölddel, borssal ízesítjük, sózzuk, és addig főzzük, amíg minden hozzávaló meg nem puhul. Tejfölösen tálaljuk.
forrás: erdélyi ízek


Nincsenek megjegyzések: