2011. április 24., vasárnap

Céklás lében posírozott tojás, zöldfűszeres szélesmetélt és curry szósz kiséretében



Hozzávalók:
céklás bevert (posírozott) tojás:
4 db tojás
5 db cékla leve
3 cl ecet

zöldfűszeres szélesmetélt, curry szósz:
14 dkg szélesmetélt
1-1 csokor petrezselyem és friss koriander levél
snidling
1 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
5 dkg vaj
1 kávéskanál curry por
só, bors


Elkészítés:
A céklát lereszeljük, majd jól kinyomkodjuk. Amennyi levet kaptunk, ugyanannyi vízzel kiegészítjük és hozzáadjuk az ecetet. Ezt jól felforraljuk. Egy kisebb merőkanalat beleteszünk, és amikor már jó erősen forr, akkor ebbe a kanálba ütjük a tojást. Vigyázzunk rá, hogy egybe maradjon. Forrás közben egy evőkanál segítségével visszaterelgetjük a szökni próbáló fehérjét a merőkanálba. Most már takarékra állíthatjuk a lángot, és 2-3 percnyi lassú tűzön forraljuk még. Egy odakészített langyos vízbe szedjük át a posírozott tojásokat.


A tésztát kifőzzük, és leöblítés nélkül rakjuk rá egy kevés kiolvasztott vajra, majd szórjuk meg a friss, apróra vágott zöldfűszernövényekkel, sózzuk borsozzuk.
A mártáshoz a vajat olvasszuk fel, keverjük el benne a curry port, adjunk hozzá friss apróra vágott zöldfűszernövényeket, majd locsoljuk meg egy kevés fehérborral és tejszínnel. Sóval borssal ízesítsük, és forraljuk be mártás sürüségüre.

Tálalás:
A tésztát formázzuk meg, tegyük a tetejére a posírozott tojásokat, és a mártást vékony sugárban öntsük a tészta köré.
Foodafok

18 megjegyzés:

Nathalia írta...

Qué buena esta receta, las fotos son estupendas. Los huevos se ven divinos.
Un abrazo

Jeannie írta...

That poached eggs in beet looks delicious! :D Thanks for dropping by!

Ami írta...

Fantasztikusan jól néz ki!

Comonacasa írta...

Gracias por tu visita. Me gusta tu receta y tu blog!
Besos

Eszter írta...

Nagyon jó! A posírozott tojás = a bugyantott tojással, jól veszem ki? Mondjuk jobban is hangzik.

Silvia írta...

Muy buena pinta este plato.

Besos.

Ana-Experimento en la cocina írta...

Muy buena receta.
Me gusta.
Besos

Felismina írta...

Olá, vim retribuir a sua visita, mas o seu cantinho é maravilhoso...

bjos

A Canadian Foodie írta...

Stunning photos! WOnderful to find you... take a look at the English version - the main doesn't translate! Is it liver? I cannot tell what it is!
:)
Valerie

Rosita Vargas írta...

Genial la receta me gustó la idea de los huevos,precioso plato,cariños y abrazos.

Mi írta...

Thanks for stopping by
that wonderful recipe
kisses

Foodafok írta...

Köszönöm nektek a kedves hozzászólásokat és a látogatásokat: Nathalia, Jeannie, Ami, Como na casa, Silvia, Blogger Ana-Experimento en la cocina, Felismina, A Canadian Foodie, Rosite Vargas és Mi.

Eszter
Igen a válaszom. A buggyantott tojás (oeufs pochés) és a posírozott tojás, azonos.

Eszter írta...

Köszi. Kezdek kikosodni! ;-)

Bianka írta...

Izgalmas és nagyon mutatós tálalás

Foodafok írta...

Eszter, ugye tudod? A jó pap is holtig tanul!

Bianka
Köszike, és örülök neked.

Linda írta...

Creative idea to use beet juice to poach the eggs. Your curry sauce sounds terrific. What a lovely combination!

lustine írta...

félicitations , c'est super beau et super bon !!merci , bisous

Get Dollar írta...

nice