Hozzávalók, és elkészítés (kb.: 10 adagnak megfelelő):
3 liter zöldség alap lé
0,25 sárgarépa
0,20 zeller
0,15 kelkáposzta
0,20 burgonya
0,30 paradicsom
0,30 fehérbab (konzerv)
0,15 vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 dl olíva olaj
kakukkfű (friss)
örőlt feketebors, oregáno, babérlevél (csak 1 db!)
petrezselyemzöld
füstízű só
0,20 parmezán forgács
A finomra vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát olíva olajon aranysárgára pirítom, majd a paradicsom felét nagyon apróra vágom és az éppen piruló hagymákhoz adom. Időnként kevés zöldség alaplével felöntöm, és jó sűrű alapot készítek belőle. A gyufaszál vastagságura vágott sárgarépát, zellert, valamint a kis kockákra vágott burgonyát ráteszem a sűrű alapra és felengedem a maradék alaplével. A hozzáadott fűszerekkel (kakukkfű, bors, oregáno, babérlevél) készre főzöm. Vigyázok azonban arra, hogy a zöldségek maradjanak egy kicsit ropogósak. Amikor már nem nyers a zöldség, akkor mehet bele csíkokra vágott kelkáposzta, a fehérbab és a kockára vágott paradicsom. Csak egy utolsót forralok rajta, és már szedem is ki a sűrűjét a tányér közepére, jó "gazdagon". Megszórom finomra vágott petrezselyemzölddel, és parmezán forgácsokkal a tetején felszolgálom.
Foodafok
4 megjegyzés:
Tetszik. Már a látvány is meggyőző. Ki fogom próbálni. :)))
Nekem is nagyon tetszik! :)
Igazán finom
Nem is hinnéd... Kb. 5 napja keresek egy gazdag zöldséglevest, de nem a magyar fajtát, azt nem szeretem. Nem vagyok nagy leveses... Erre itt van ez. EZT AKAROM! Köszi.
Megjegyzés küldése