2011. augusztus 16., kedd

Póréhagyma-krémleves zöldségjulienne-nel, marhanyelvvel és szarvasgombaolajjal



Állandó Étlapunk következő levesét szeretném bemutatni, hiszen klasszikus sorrendet betartván még mindig a leveseknél tartunk és étlapunkról csak ez a második. Lássuk, miképpen is néz ki ez a leves.

 
Hozzávalók, elkészítés:
1 szál póréhagymát és egy nagyobb burgonyát felkarikázunk és 15 dkg vajon megdinszteljük. 1,5 liternyi zöldség alaplevessel felöntjük és fél órán keresztül főzzük. A jobb íz hatás véget rakhatunk bele egy kevés, jó minőségű fehérbort. Miután megpuhult a póréhagymánk, bot mixerrel simára turmixszoljuk. 1-2 dl tejszínnel újra felforraljuk, hogy levesünk krémes állagú legyen. Sűrítésnek bőven elegendő a burgonya, így elkerülhető a liszttel való sűrítés. Ízesítsük sóval, fehérborssal. A megtisztított sárgarépát, zellert, és egy másik szál póréhagymát julienne-re vágjuk (nagyon vékony metéltre), és vajon átforgatjuk, hogy ne legyen nyers, de azért roppanjon a fog alatt. A megfőtt marhanyelvet, megpucoljuk, szeleteljük és szintén vékony metéltre vágjuk.
Tálaláskor a tányér közepébe helyezzük a metéltre vágott zöldségeket és a marhanyelvet, majd forró levessel körbeöntjük úgy, hogy levesbetétünk gazdagon kilógjon a levesből. Finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Foodafok


4 megjegyzés:

Vicuska írta...

Finom... és rendkívül látványos!

São Ribeiro írta...

UMA DAQUELAS SOPINHAS QUE ENCHEM A BARRIGA E AQUECEM A ALMA.
EXCELENTE ASPECTO.
BJS

Petra írta...

Most találtam ide hozzád, máris egy jó recepthez. A krémlevesek nagyon bejönnek, mindenképpen kipróbálom. :))))

Angie's Recipes írta...

The soup looks so tempting!