2011. november 9., szerda

Papardelle friss provance-i zöldségekkel, ruccolával és parmezán forgácsokkal


Étlapunk következő meleg előétele, de mennyiségét tekintve bátran főételnek is nevezhető "csodája" következeik. Mielőtt az Étlapra került volna, sokszor készítettem el kollégáimnak, na és persze magamnak is. Gyorsan elkészíthető, és ízét tekintve egyik kedvencem lett. Féltem a fogadtatástól, de minden várakozást felül múlt. A képzeletbeli dobogón, melyre az eladott adagok után lehet csak felkerülni, bizony-bizony ez a tészta nagyon is ott van! Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók:
padlizsán
cukkini
szárított paradicsom
kaliforniai paprika
lilahagyma
zúzott fokhagyma
olívaolaj
pappardelle
parmezán
ruccola (borsmustár)
petrezselyem
Foodafok fűszerkeverék: rózsabors, kakukkfű, oregano, rozmaring, levendulavirág, kevéske morzsolt erős cseresznyepaprika


Elkészítés:
A megmosott zöldségeket felszeleteljük, majd nagyobb darabokra vágjuk. Ezeket olívaolajon megpirítjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd ízesítsük fűszerkeverékünkkel. Lefedjük, hogy zöldségeink egy kevés levet engedjenek, majd hagyjuk megpuhulni. Hozzáadjuk a kifőtt tésztánkat, jól elkeverjük, és ha indokolt, akkor fűszerezzük még. Mélytányérba tálaljuk, rakunk rá parmezán forgácsokat és kevés dióolajban átforgatott ruccollát.
Foodafok

4 megjegyzés:

São Ribeiro írta...

SIMPLEMENTE ADOREI, OS INGREDIENTES SÃO TODOS DO MEU AGRADO.
APRESENTAÇÃO COMO SEMPRE 5*
BJS

Bianka írta...

Nagyon hangulatos

Mónica López írta...

Me encanta este plato! Todos sus ingredientes me gustan mucho y la combinación entre ellos, sólo puede quedar perfecta.
Un abrazo
Mónica

Shaheen írta...

What a beautiful pasta dish - very warming colours for a cold day.