2011. december 14., szerda

Bazsalikomos tejkrémmel töltött palacsinta, paradicsom „ágyon”



Tejmártás (sűrű)
0,15 vaj
0,15 liszt
0,8 tej
3 db tojás sárgája
0,10 parmezán sajt
só, bors, bazsalikomlevél

A vajat felolvasztjuk, majd megforgatjuk benne a lisztet úgy, hogy nehogy megbarnuljon. Mikor a liszt kellőképpen forró lesz, akkor felontjuk hideg tejjel, és egy habverő segítségével, csomómentesre keverjük. Jól kiforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és máris hozzáadjuk a tojások sárgáját. Sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a lazán átvágott friss bazsalikom leveleket, majd beleszórjuk a reszelt parmezán sajtot. Egy kicsit sűrű krémet kell kapnunk. Ezzel a krémmel kenjük meg vastagon a palacsintákat, majd két szélét behajtva feltekerjük őket.


Palacsinta (kb: 20 db)
0,20 liszt
2 db egész tojás
0,3 tej

Paradicsom "ágy"
0,50 paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 cs petrezselyemzöld
olíva olaj
oregáno
só, bors, szerecsendió

Továbbá
0,20 Camembert
0,25 Cukkini



A szeletelt fokhagymát, forró olívaolajon megpirítjuk, majd a kockára vágott paradicsommal 5-10 percig lassú tűzön forraljuk. Közben beízesítjük sóval, borssal, kevés szerecsendióval és oregánóval. Az utolsó pillanatban megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel.
Ezt a ragut tegyük a tányérunkba, majd helyezzük rá a betekert palacsintá(t)kat. Ennek a tetejére rakjunk szeletelt Camembert sajtot, majd sütőbe süssük meg, míg a sajt megolvad. Tálalásnál tegyünk mellé roston sült cukkini karikákat.
Előételnek, vagy akár önálló fogásnak is megfelel.
Foodafok


4 megjegyzés:

Nathalia írta...

Unos panqueques espectaculares. Se ven deliciosos y el plato muy bonito presentado.
Un abrazo

Petra írta...

Imádom ezt a receptet, és a tálalás is remek. :)

Bianka írta...

Áldott, békés ünnepeket kívánok

Cali írta...

Thanks for your Christmas wishes..I wish you happy Christmas too..
Hugs
Cali