2013. június 7., péntek

Meleg túrófelfújt mézes tejföllel




Az ízlés fiziológiája
Az asztal örömeit minden életkorban, minden társadalmi helyzetben, minden országban és minden nap lehet élvezni; ez az élvezet társa lehet minden egyéb gyönyörűségünknek, és az utolsó, mely megmarad és vígasztal akkor, mikor a többi örömünket már elvesztettük.

HOZZÁVALÓK 4-6 főre:
0,40 tehéntúró
5 db tojás
0,05 mazsola
0,10 kristálycukor
2 evőkanál vaníliás cukor
0,03 vaj
3 db hámozott zsemle
1 dl tej
1 db reszelt citromhéj
1/2 teáskanál só

ELKÉSZÍTÉS:
Túró krém:
A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájához adjuk a cukor, só, vaníliás cukor felét és habosra verjük. A tojás fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgájához a mazsolával és a tejjel meglocsolt zsemlekockával együtt. Az egészet óvatosan összekeverjük és formába öntjük.
Az őzgerincformát vajjal kikenjük, cukorral jól beszórjuk, túrókrémmel megtöltjük majd vízfürdőbe rakjuk. A víz felforralása után lefedve még 25 percig pároljuk. Ezután mézzel elkevert tejföllel kínáljuk. Gyümölccsel díszítjük.
Foodafok

2 megjegyzés:

São Ribeiro írta...

Excelente aspecto deve ser muito bom.
Gostei muito da apresentação
bjs

Névtelen írta...

Köszönöm a részletes receptet! Ezek az apró részletek nagyon fontosak!
Üdv.: Gabi