2014. október 23., csütörtök

Baconba tekert sertésszűz, káposztás batyuval
„Minden borban kis angyal lakik, aki, ha az ember a bort megissza, nem hal meg, hanem az emberben lakó megszámlálhatatlanul sok kis tündér és angyal közé kerül. Amikor az ember iszik, az érkező kis géniuszt a már bent lévők énekszóval és virágesővel fogadják. A tündérke el van bűvölve és az örömtől majd meggyullad. Az emberben ez az örömláng árad el, és őt is elragadja.”
- Hamvas Béla -


Hozzávalók 4 személyre
0,60 sertésszűz, 0,20 szeletelt bacon szalonna, őrölt feketebors, 8 db kelkáposzta levél, 4 adag párolt rizs, 2 dl olaj, 1 csokor friss bazsalikomlevél, 1 fürt koktélparadicsom


A sertésszűzet őrölt borssal megszórjuk, majd az egymásmellé helyezett és kiterített baconszalonnára tesszük. Jó szorosan feltekerjük. Vas serpenyőben minden oldalát szép pirosra sütjük, majd 60-70°C-os sütőbe tesszük 10-15 percig.
A szép és formás káposzta leveleket forrásban lévő vízbe tesszük 4-5 percig, majd jéghideg vízbe átemeljük. A maradék kelkáposzta levelet csíkokra vágjuk, olajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a kész párolt rizst is hozzáadjuk. Az egészet jól átforgatjuk, majd a kiterített forrázott káposzta levél közepére halmozzuk. Batyut formázunk belőle és grill lapon sült koktélparadicsommal együtt adjuk a hús mellé.
Tipp, infó: Szalonna helyett, ízletes és jó minőségű sonkával is betekerhetjük a sertésszűzet.
Foodafok

2 megjegyzés:

São Ribeiro írta...

Esse lombinho ficou uma delicia
Apresentação abre logo o apetite.
Eu já almoçava
bjs

Catherine írta...

Looks delicious. Catherine