2015. június 3., szerda

Metélőhagymás borjúraguval töltött karalábé


„Az egészség a konyhában kezdődik!” Ron Rosenthal

Hozzávalók 4 személyre:
4 db karalábé, 4 dl zöldség alaplé, 0,40 borjúhús, 0,10 vaj, 2 evőkanál liszt, 0,20 metélőhagyma, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag finomra vágott petrezselyem, só, bors

A tisztított karalábé közepét vájjuk ki, majd a zöldség alaplébe 25 percig főzzük puhára.
Közben az apró kockára vágott borjúhúst, a finomra vágott hagymákkal pirítsuk meg egy serpenyőben. Szórjuk meg petrezselyemzölddel, ízesítsük sóval, borssal.
Olvasztott vajjal és liszttel, világos vajas rántást készítünk, amit a karalábé főzőlevével engedünk fel. Megszórjuk a vágott metélőhagymával, sóval, borssal ízesítjük, 5 percig forraljuk.
Tálaláskor a borjúragut a karalábé közepébe halmozzuk, majd a metélőhagymás fehérmártással körbeöntjük.
Foodafok


Nincsenek megjegyzések: