2010. október 27., szerda

Halpástétom mazsolás kapribogyóval



Hozzávalók:
1,20 hal nyesedék (0,70 tőkehal, 0,30 pangasius filé, 0,20 lazac) könnyedén át kutterolni (vagy 6-os lyukú tárcsán átdarálni 1x), ne legyen pépes inkább darabos)
3 db egész tojás
0,10 liszt
3 db főtt tojás (apró darabokra vágva)
0,10 kapribogyó (átvágva)
0,10 mazsola
só, fehér bors, apróra vágott sonkahagyma, petrezselyemzöld


A pástétomnak valót, összekeverjük a fűszerekkel, melyek tetszés és ízlés szerint variálhatók (fehérbors, bazsalikom, kapor, fokhagyma, rozmaring, cayenne bors, curry).
A formáinkat kibéleljük fóliával és a bekevert pástétomot belerakjuk. 1 órán keresztül 86°C sütőbe készre pároljuk. (A képen látható megtálalt hal nagysága adja a forma méretét, alakját. Erre szól a megadott idő. Formától függően változhat az idő, de lehetőleg a hőfok ne!) Tálaláskor a kihűlt és felszeletelt pástétomot, beízesített zöldsaláta mixre tálaljuk.
Körbe öntjük a következő darabos öntettel:
Kapri bogyó, fehérborban áztatott mazsola, 1 evk. mustár, 2 evk. méz, nádcukor, 1 dl olívaolaj, finomra vágott petrezselyemzöld, és egy kevés borecet. Próbáljuk meg a savas és az édes alkotó részeket úgy párosítani, hogy mindkettő íz érződjön, de ne nyomja el a másikat (édes-savanyú).



1 megjegyzés:

chriesi írta...

Ezt meg fogom csinálni valamikor.