Bár tisztában vagyok vele, hogy ezeken a blogokon, alig várják a lelkes olvasók, hogy egy újabb recept kerüljön fel, mégis, ez a leírás nem tartalmaz hozzávalókat. Ez inkább egy kis visszaemlékezés, valami jól sikerült eseményre, és ezen élmények megosztása másokkal. Egyben valaminek a "kibeszélése" is. Hiszen nem biztos, hogy mindenkit érdekel, hogy mi történik valakinek a munkahelyén nap, mint nap. Az igazság az, hogy én viszont, azokat a blogokat amiből már egyre több van látókörömben, szívesen olvasom. És nem fáraszt mikor, a receptek leírása közben, éppen beszámol a blog író, hogy hétvégén hol vacsorázott, vagy éppen megtörtént élete első ejtőernyős ugrása, vagy mélytengeri búvárkodása közben a vele szemben úszó polipot, már pörköltnek látta lábosában. Örülök a blogozók, ilyen nyíltságának, és együtt örülök velük én is. Na de, nézzük ezt a "pulóveres" vacsorát. Kollegám címkézte meg ezt az összejövetelt, hiszen munkahelyünkön tartott 3 napos igazgatói összejövetel "nyító fogadása" volt ez az este. Imádom ilyenkor nézni, munkatársaimat amikor, meglátnak egy öltönyöst közeledni, mintha kicserélték volna őket. Karót nyelt állapotban, addig fennhangon hirdetett, "majd én megmondom" szólamuk tovaszáll, mint a mozdony füstje. Külön kérés volt a vezetőség részéről, hogy semmi túlzásba ne essünk, és törekedjünk az egyszerűségre, mert ugye a gazdasági helyzet, meg stb.... Elég nehéz ilyen esetekben teljesíteni, mert ha a kérésnek szeretnénk eleget tenni, akkor a rántott hús lenne a legideálisabb, kovi-ubival és slussz-passz. Később, meg majd jól a fejünkhöz vágják, hogy valamit igazán viríthattunk volna. Gondolom, most mindenki beazonosítja, saját munkahelyén ezt a szituációt. Minket azonban nehéz zavarba hozni, kijelenthetem bátran, mert volt alkalmam többször is Spanyolországban tudásomat gyarapítani, ezért aztán összeállítottunk nékik valami olyat, mely valóban megfelel egy ilyen kötetlen, "pulóveres" vacsorának. És, mivel ez mégiscsak gasztroblog, megígérem, ezeket a spanyol ételeket képekkel együtt felteszem, mert roppant könnyen elkészíthető, és itthon is játszi könnyedséggel beszerezhető alapanyagokból készül. A változatosság, meg amúgy is gyönyörködtet. Addig is "ízlelgessék", mit is "alkottunk", "szegény vezetőinknek".
"Van, ahol a létminimum, a kaviárnál kezdődik."
oooOOOooo
Sült paprika saláta
Lazac mandulával töltött kapribogyóval
Ahumado salmon
Chorizo tapasok
Madridi pacal
Callos Madrilena
Sertésszűz Ampurdanese
Filete de Ternera a la Ampurdanesa
Fideos
Báránycsülök chillindron
Cordero al Chilindrón
Csirkemell spanyol raguval
Pollo a la espanola
Mandulás-almás lepény
Pie de Manzanas
Churros
Flan karamell
Katalán krém
Krema Katalana
1 megjegyzés:
Mennyi finomság
Megjegyzés küldése