Recept bemutatóm előtt, ismét egy díjról számolhatok be, melyet Elisabeth jóvoltából kaptam. Köszönöm neki a Díjat, és neki is Kívánok további sikerekben gazdag blogozást és főzőcskézést.
Mint már oly sokszor írtam róla, a kert egy Isten áldott ajándék. Rengeteg dolog van vele, de megéri. Sajnos a kert minősége és kinézete, néha hagy kívánni valót maga után, de mentségemre legyen mondva, a munkám és a többi ház körüli tevékenységek miatt nagyon kevés időm van, úgy igazándiból "bogarászni". Sokaknak kellemes időtöltés, számomra viszont mást jelent a pihenés. Viszont még ez a kert is ontja magából a csodákat. Ilyen például, a már jól ismert csicsóka, mely a veremben tökéletesen jól érzi magát a burgonyával együtt, és így télen is van bőséges utánpótlás. Egyik kedvencemmé nőtte ki magát, az egészségre ható jó tulajdonságai révén. Persze a konyhákban is kezdik felfedezni, egyre-másra készülnek a jobbnál jobb receptek. Én is készítettem egy előétel féleséget. Íme!
Csicsókás lepény, hozzávalók:
0,40 burgonya (reszelve)
0,40 csicsóka (reszelve)
3 db egész tojás
0,15 liszt
petrezselyemzöld (finomra vágva)
só, bors
Az alapanyagokat összekeverjük, majd egy forró grill lapon, egy tükörtojás sütő formába rakva, kis lepényt sütünk. Erre fogjuk a túróhabot rakni.
Túróhab, hozzávalók:
40 dkg tehéntúró
1 evőkanál tejföl
10 dkg póréhagyma
15 dkg lilahagyma
kápia paprika
só, bors pirospaprika
kapor
Díszités, cékla chips, sáfrány, rózsabors.
Foodafok
2 megjegyzés:
Nagyon guszta, szép a tálalás
Köszönöm szépten a megemlitést rólam, igazán nagyon kedves vagy!
Nagyon tetszik ez a szép gasztró Tócsni, és gusztának néz ki!
Megjegyzés küldése