2011. április 30., szombat

Fűszeres borda, pirított burgonyával


 

A szokásos "kísérletezgetések" zajlottak részemről a munkahelyemen, hiszen rengeteg elkészített és még kipróbálásra váró ételek vannak, melyeket később itt is bemutatok. Majdnem minden nap készítek valamit. Cékla, medvehagyma, és a csalán most a kedvenc. Feldolgozásra váró anyagok, melyekkel szívesen foglalkozom. Ráadásul kettős célt is szolgál, hiszen "élek" a hobbymnak és minden új kreáció, valami még "ismeretlen" nyersanyagból, alkalmas arra, hogy akár az étlapunkon is szerepeljen. A vendégek is értékelik a változatos, szezonális ételeket. Így esett meg, hogy kísérletezgetés közben azon kaptam magom, hogy igen éhes vagyok. Több sem kellett, azonnal felmértem a lehetőségeket, és rögtön érzéseimre hagyatkozván, máris eldöntöttem, hogy most, valami egyszerű, gyors, de igen fűszeres ételt bírnék szép lassan, élvezettel elfogyasztani. Így esett a választás a Fűszeres bordára (2 x 8 dkg), amit a borda mellett, a vaslapon pirított burgonyával (15 dkg) tudtam csak elképzelni. Abszolúte egyszerű, semmi sallang. A bordákat és a burgonya karikákat felraktam a jó forró grill lapra, és szinte ott fűszereztem tovább. Került rá só, mozsárban tört bors, zúzott fokhagyma, erős paprikakrém, kevés rozmaring, még kevesebb kakukkfű, annál is kevesebb sáfrányos szeklice. És miután mindkét oldala elkészült, megszórtam egy kevés fűszerpaprikával és frissen vágott petrezselyemmel. És már tálaltam is. Nagyon jó lett, és mint egy lassított felvétel, igen nagy élvezettel ettem.

infó:
A bordánál, természetesen nagy kedvencemet a hosszúkarajt részesítettem előnyben, míg a burgonya, egy egyszerű héjában főtt, majd szeletelt burgonya volt. Ráadásul, már rég rájöttem, hogy a vaslapon, mindig nagy hőfokon kezdem a sütést, mindkét oldal 3 perc, majd egyre jobban távolodok az alacsonyabb hőfok felé, ami nálunk a vaslap szélei. Ezt a részét, csak melegen tartás végett használjuk. Itt valóban csak 50-70 fok van, ami a legjobb arra, hogy a hús még tovább puhul, alacsony hőfokon. Még szerencse, hogy a vaslapunkat ennyire lehet szabályozni. Biztosíthatok mindenkit, a hús vaj puha volt.
Foodafok


7 megjegyzés:

Padparadsa írta...

Istenien néz ki!

Unknown írta...

Muchas gracias por pasarte por mi cocina. te he descubierto y me ha hecho mucha ilusión que te hayas hecho seguidora. me ha gustado mucho esa carne. me miraré con más tiempo tu blog. Besos

Bianka írta...

Csorog a nyálam

São Ribeiro írta...

QUE DELICIA DE COSTELETAS, FICARAM FANTÁSTICAS.
BJS

Nathalia írta...

¡¡Que rico se ve esto!! Las fotos, como siempre perfectas.
Un abrazo

Angie's Recipes írta...

How delicious and comforting!

maria írta...

Un blog estupendo lo que pasa es que no entiendo el escrito ¿no tienes selector de idioma, no lo veo?
Gracias por pasar por el bazar