A füstölt lazacot nagyon apróra vágom, és adok hozzá mozsárba tört fekete borsot. A paradicsomot és a kígyóuborkát szintén apró kockára vágom, amit petrezselyemzölddel keverek össze. Fémkarikába rétegezve tálalom, majd mézes mustárszószt adok mellé. Kapor levéllel díszítem. Nagyon jól illik hozzá a rozmaringos griccini.
mézes mustárszósz:
A mustárt elkeverem frissen facsart citromlével, ízesítem sóval, fehérborssal, majd lassan csurgatom hozzá az olajt. Majdnem úgy készítem, mint a majonézt. Utána ízesítek pár kanál barnacukorral és néhány csepp balzsamecettel.
grissini:
kb: 40 dkg finomliszt
1,5 dl víz
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 tk. cukor
csipet só
A tejbe felfuttatom a morzsolt élesztőt, és a cukrot. A többi hozzávalót beleöntöm egy nagyobb tálba, majd hozzáadom az élesztős tejet, és alaposan kidolgozom (én általában a dagasztást, a kenyérsütő géppel szoktam elvégeztetni).
A kész tésztát legalább 30 percig hagyom kelni. Lisztes deszkára borítom, és alaposan kidolgozom. Pihentetés után egy kicsit megpaskolom a tetejét, hogy a felesleges levegő eltávozzon belőle, majd ujjnyi vékonyra nyújtom, és késsel hosszú csíkokra vágom. A csíkokat megsodrom, vagy a két végét ellentétes irányba megtekerem.
Sütőpapíros tepsire teszem a vékony csíkokat, és még 20 percet pihentetem. A sütőt 180 melegítem. A grissiniket tojás sárgájával, vagy tejjel lekenem, majd a sütőbe teszem. Addig sütöm őket, amíg szép arany barnák lesznek.
infó: a képek, megint telefonnal készültek, ezért nem olyan tiszták
Foodafok
9 megjegyzés:
Hola!! Que buen plato nos muestras hoy. A mi me encantan los tartaros y este se ve buenísimo con el tomatito y el pepino.
Un abrazo y buena semana
QUE DELICIA QUE DEVE SER, OS INGREDIENTES AGRADAM, E ADORO APRESENTAÇÃO...UMA DELICIA COM CERTEZA.
BJS
Már milyen régóta tervezem, hogy kipróbálom... nagyon jól néz ki!
Remek, nagyon finom lehet
Most cink vagy sem, kb. 3 héttel ezelőtt ettem először lazacot, kaporral és citrommal. :)
Nem igazán szeretem a halat, de a párom azt mondta, ezt most meg kell enni! :) És tényleg nagyon finom, azóta másként nézek a lazacra.
Nagyon szép az étel, szívesen megkóstolnám.
I love this! What a simple yet elegant way to serve smoked salmon - one of our favorite snacks. Beautiful presentation also.
Meghívnálak egy játékba! ha kedved van, látogass el hozzám!
Az egyik gyengém a füstölt lazac ( nem mintha azon nőttem volna fel, de azért ünnepi alkalmakkor előkerül)! Imádom, de eszembe sem jutott még ebben a formában, bár ahogy látom, nem is annyira bonyolult. Nagyon gusztusos az öntettel, a grissini is csodás! Köszi szépen az ötletet, elmentem magamnak!
Csodálatos ételköltemény!
Megjegyzés küldése