2011. augusztus 4., csütörtök

Erőleves spenótos-szárnyas fásgaluskával, zsenge karottával, sajtkockákkal és lúdgége tésztával


Állandó Étlapunk megalkotásában "komoly" szerep hárult rám. Végzem a munkámat. Ez a dolgom! Más is? Néhány beosztott, félre nem érthető megnyilvánulásai, arra engednek következtetni, hogy szakmai hiányosságról beszélnek a legfelső szinten. És ez, a beosztottak meglátásai. Az enyémet egyelőre nem tárnám a nagy nyilvánosság elé. Eszembe jut a beosztottak véleményével kapcsolatosan, amit egy orosz humorista mondott, poénjai végén.... "Válámi ván bene, dé ném áz igázi" - Arkagyij Iszaakovics Rajkin.
De jöjjön az első étel az étlapról:

Elkészítünk egy erőlevest az alábbi hozzávalókból: 0,60 marhalapocka, marhacsont, 0,20 fehérrépa, 0,30 sárgarépa, 0,10 zeller, 0,05 gomba, 0,10 kelkáposzta, vöröshagyma, fokhagyma.
1 db tojás fehérjét 1 evőkanál paradicsompürével jó habosra felverjük és még a hideg leveshez adjuk. Csak addig keverjük, míg a levesünk elkezd forrni. Utána a levest kevergetni TILOS! Tegyünk még fűszereket levesünkbe: egész bors, szerecsendió virág, némi sáfrány, kevés só, egész gyömbér. A leves, ahogy felforrt, azonnal tegyük takaréklángra, és 7-8 óráig "főzzük". Utána zárjuk el, és pihentessük 2-3 órán keresztül, hogy jól ülepedjen le. Majd szűrőruhán keresztül szűrjük le.

levesbetétnek készítsük el a szárnyas fásgaluskát:
0,20 csirkemell, 0,10 mirelit paraj, 2 db tojás fehérje, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió.
A csirkemelleket kutterrel péppé őrlöm a kiengedett, jól kinyomkodott parajjal, majd beízesítem, ráöntöm a tejszínt és a tojás fehérjét, még egyszer gyorsan átkeverem a kutterben, majd két kanál segítségével, ovál alakura formázom, és ízesített vízben vagy alaplében kifőzöm.

A következő levesbetétekkel teszem teljessé ezt a levest. A tányér aljára teszek kifőzött lúdgége tésztát, baby karottát, mozzarella sajtkockákat és a kifőtt szárnyas fásgaluskákat. Rámerem a forró levest, amit megszórhatunk még finomra vágott petrezselyemzölddel és forrón tálalom.
Foodafok

5 megjegyzés:

Márti írta...

Nagyon ötletes ez a galuska! Tetszik ez a leves :)

Ami írta...

Komolyan mondom, befizetek hozzád ebédre és vacsira! Nagyon guszta ez a leves :)

Bianka írta...

Így ahogy van jöhet 1-2 tányérral

Vicuska írta...

A galuska nagyon nyerő, de a gyömbér íze az erőlevesben új ízkombinációt sejtet, ki fogom próbálni! Étvágygerjesztő leves és fotók!!!

Rosita Vargas írta...

Me encantan las sopas son muy reponedora,se ven muy lindas ambas y sabrosas,abrazos cordiales.