2012. január 10., kedd

Tandori pulykanyárs, kurkumás joghurttal és mazsolás-kuszkuszos kevert salátával


Hozzávalók a tandori páchoz:
1 pohár joghurt
k.kanál fokhagyma
k.kanál erős paprika
t.kanál garam masala
őrölt koriander
1 db lime leve

Ezeket az anyagokat egy keverőtálban jól összekeverjük, majd a hosszú csíkokra vágott pulykamelleket, ebbe a pácba tesszük, legalább 1 napig. A sütés előtt, a sűrű pácot lehúzzuk a pulyka darabokról, majd egy hosszú nádpálcikára szúrjuk fel. Forró grill lapon szép pirosra, ropogósra sütjük. (mivel eredeti Tandori sütővel nem rendelkezik mindenki, ezért a grill sütőlap is tökéletesen megfelel)


mazsolás kuszkusz:
2 dl-es bögre kuszkusz, ehhez....
3 dl narancslé és zöldségalaplé vegyesen
0,05-0,10 mazsola

A folyadékot felforraljuk és a kuszkuszra öntjük, miközben hozzákeverjük a mazsolát. Jól lefedjük, és tálalásig félre tesszük. Nem árt, ha jól kihűtjük.


saláta mix:
Kínai kel
paradicsom
pritamin paprika
fejes saláta
kígyóuborka
só, bors
oliva olaj, fehér balzsamecet

A nagyobb darabokra átvágott salátának valót, beízesítjük sóval, borssal, olajjal és ecettel, majd összekeverjük a kihűlt mazsolás kuszkusszal. Ezt adjuk köretként a vaslapon pirosra sült Tandori pulykanyárshoz. Készítünk hozzá egy gyors hideg mártást. 1 pohár joghurthoz 1 teáskanál kurkumát (nagyon pici olajban keverjük ki), 1 teáskanál porcukrot, 1 db lime levét, és egy pici sót.
Jó étvágyat!
Foodafok

5 megjegyzés:

sedith írta...

Hmm, de jól néz ki! Nem szolgálod fel most nekem? Azt sem bánom, hogy már vacsoráztam!:)
Boldog új évet kívánok neked, és köszönöm szépen mindenféle ünnepi kívánságodat!:)

Kriszta írta...

Te is indiait készítettél:)
Nagyon jól néz ki!

São Ribeiro írta...

ADOREI A TUA SUGESTÃO ..QUE DELICIA.
BOM ANO DE 2012.
BJS

Rosita Vargas írta...

Quién podría privarse de ésta exquisitéz?? me encanta,abrazos.y abrazos.

Comonacasa írta...

Estas pechugas de pavo tienen un aspecto delicioso. Es un plato excelente.
Besos