Hozzávalók, 4-5 főre:
0,90 csirkemell filé
3 friss szál kakukkfű
0,15 fokhagyma
só, fekete őrölt bors
1 dl napraforgó olaj
A csirkemell filénket bedörzsöljük a fűszerekkel, majd forró, de kevés olajban, mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
vitamin saláta:
1 db fejes saláta
1 db jégsaláta
0,15 sárgarépa
0,15 paradicsom
0,15 piros retek
0,15 olajbogyó
1 csomag friss petrezselyem zöld
friss bazsalikom levél
öntet a salátához:
Olíva olaj
fehérbor ecet
só, őrölt fehérbors
1 evőkanál dijoni mustár
A salátának valót vékony csíkokra, vagy kockára összevágjuk. Rátépkedjük a friss bazsalikomlevelet és a petrezselyem zöldet. Fűszerezzük, majd meglocsoljuk Oliva olajjal és fehérbor ecettel.
fűszervaj:
0,10 vaj
vágott petrezselyem zöld
fél csokor metélőhagyma
1 kávéskanál rózsabors
Só
A szobahőmérsékletű vajat, simára keverjük a fűszerekkel (tehetünk bele még: kakukkfüvet, bazsalikomot is) és az apróra vágott metélőhagymával, enyhén megsózzuk. Habzsák segítségével egyenletes nagyságú gombócokat formázunk. Hűtőszekrényben megdermesztjük.
gyalult uborkasaláta:
0,25 kígyóuborka
2,5 dl házi tejföl
1 csomag kapor
Só
Az uborkát legyaluljuk, majd megsózzuk. 5-6 percnyi állás után kinyomkodjuk a vizet belőle. Friss házi tejföllel összekeverjük, amit összevágott kaporral ízesítünk.
Tálalás:
A tányér közepére helyezett vitaminsalátára tesszük a sült csirkemelleket, melynek tetejére fűszervajat teszünk. Külön, kis csészébe adjuk hozzá a kapros-tejfeles uborkasalátát.
Foodafok
2 megjegyzés:
De megéheztem! :)
Ohh muy sabroso y contundente me encanta ,rico ,rico,abrazos y abrazos.
Megjegyzés küldése