4 főre:
0,30 Gomolya sajt
0,20 Camambert
0,20 Füstölt Tofu
1 dl vörösbor
oregáno, színes bors
A sajtokat kisebb darabokra felszeleteljük. Grill lapon süssük meg a füstölt tofut és az oregános gomolyasajtot. A feldarabolt camambert sajtot tegyük egy tűzálló tálkába, öntsünk rá vörösbort, de csak annyit, hogy a sajton éppen csak végig folyjon, majd színes borssal szórjuk meg. Sütőben vagy szalamanderban süssük meg, míg megolvad és szép piros nem lesz.
0,10 cukkini
0,10 sárgarépa
0,10 baby kukorica
0,10 pritamin paprika
0,10 bacon
0,08 aszalt szilva
1 ev.k. méz
só, rózsa bors
0,10 vaj
A csíkokra vágott bacon szalonnát vajon süssük ki. Majd tegyük rá a tetszés szerint darabolt (baton, gyufaszál, karika, kocka, stb..) zöldségeket. Azért nem árt a sorrend, hiszen a cukkini hamarabb elkészül, mint a sárgarépa. Tehát: kezdjük a sárgarépával. 1-2 perc pirítás-párolás után rakjuk bele a pritamin paprikát és a cukkinit, majd a baby kukoricát és a aszalt szilvát. Az egészet jól keverjük össze. Ízesítsük sóval, rózsa borssal, majd csurgassuk rá a mézet. Ez a ragú lesz a köretünk is egyben. A tányéron felhalmozott édeskés ragunkat körbe rakjuk a grillezett sajtokkal, és egy jó pohár roséval elfogyasztjuk.
Foodafok
1 megjegyzés:
Csak kapkodtam a fejemet a címet olvasva :) Nagyon jó fogás !
Megjegyzés küldése