palacsinta
(10 db):
0,18
liszt
2
db tojás
3
dl tej
0,02
porcukor
só
A
palacsinta tésztát keverjük simára ki (ha kell, akkor szűrjük át), majd süssük
ki őket serpenyőben.
mák
töltelék:
0,30
dkg darált mák
0,05
dkg cukor
1
dl tej
2
evőkanál méz
0,05
dkg mazsola
1
citrom reszelt héja
1
narancs reszelt héja
A
tejet forraljuk fel a cukorral, keverjük bele a darált mákot, a mazsolát, és a
mézet. Reszeljük bele a citrom és narancs héját. Állandó keverés közben
forraljuk fel. Miután kellőképpen besűrűsödött, hagyjuk kihűlni. A kihűlt
tölteléket kenjük rá a palacsintákra, tekerjük fel, majd vágjuk fel egyenletes
darabokra (kb: 6-8). Állítsuk fel őket, és szorosan egymásmellé helyezve tegyük
a tányér közepére. Öntsük le az alábbi sűrű tejsodóval.
tejsodó:
4
tojássárgája
0,10
liszt
4 evőkanál
porcukor
5
dl tej
0,02
vaníliás cukor
A
tojássárgáját elkeverjük a porcukorral, a liszttel, és a vaníliás cukorral,
majd lassan állandó keverés mellett hozzáadjuk a forró tejet. Lassú tűzre
tesszük és állandó keverés mellett besűrítjük. Mielőtt forrni kezd, levesszük,
tovább kevergetve kihűtjük. Ezt öntjük rá az előkészített palacsintákra. Az
egészet együtt szalamanderben szép pirosra megsütjük.
Tálaláskor
meghintjük porcukorral, kanalazzunk rá különböző bogyós gyümölcsöket, és
citromfű levéllel díszítjük.
Foodafok
2 megjegyzés:
GOSTEI DESSAS PANQUECAS E COM FRUTOS QUE EU ADORO ,NÃO DÁ PARA RESISTIR.
BOM FIM DE SEMANA
BJS
nagyon tetszik a blogod! feliratkoztam..
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/
nézz be hozzám, ha tetszik amit látsz,,iratkozz fel!
köszi
puszi
Megjegyzés küldése