2012. július 16., hétfő

Angolos kacsamell házi birsalma-sajttal, dióolajos-málnaecetes madársalátával



Hozzávalók: /4-5 adag/
0,80 nyers, bőrös kacsamell
0.20 madársaláta
2 db mini kifli
1 szál póréhagyma
0.2 dl dióolaj
0.2 dl málnaecet
1 dl vörösbor
3 dkg vaj
só, színes bors
friss gyömbér
olívaolaj a sütéshez

A birsalmasajthoz:
0.20 tisztított birsalma
0.12 kristálycukor
fahéj, szegfűszeg, citromhéj


Lehetőség szerint jó pár nappal korábban elkészítjük a birsalmasajtot, hiszen minden nappal érettebb és finomabb lesz. A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd kevés fahéjjal, szegfűszeggel és citromhéjjal vízben felforraljuk, hogy az almák kissé megpuhuljanak. Ezután leszűrjük, és egy edényben a cukorral állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg ragacsossá nem válik. Közben, fahéjjal, gyömbérrel, esetleg chilivel ízesítjük, és egy formába öntve pár napig érleljük.


A kacsamellek bőrét rombusz alakban beirdaljuk, sóval, színes borssal, gyömbérrel bedörzsöljük, majd egy-két órára hűtőbe rakjuk. Ezután kevés olívaolajban bőrével lefelé, serpenyőben pár percig sütjük, hogy a bőre alól a zsiradék kisüljön, és sütőben 80°C-on 60 percig kíméletesen sütjük, majd pihentetjük. A hús szaftját a vörösborral és a vajjal beforraljuk. A kifliket szeletelő géppel hosszanti irányban felszeleteljük, majd szalamanderben kiszárítjuk. A póréhagymát gyufaszál vastagságúra vágjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. Tálaláskor a megtisztított, megmosott salátánkat dióolajjal és málnaecettel ízesítjük, a kacsamellet pihentetés után felszeleteljük, (így nem folyik ki a húsnedv) és a mártásunkkal meglocsoljuk. A birsalmasajtból kockákat vágunk, végül a ropogós hagymával és kiflivel kínáljuk.
Foodafok


2 megjegyzés:

Erika írta...

Ezt teljesen nekem találtad ki: kacsa, málnaecet...!:)

Unknown írta...

Huuuuum, me deu água na boca! depois passa la no meu blog!
http://prepararprovarpostar.blogspot.com.br/