Hozzávalók:
/4-5 adag/
0,80
nyers, bőrös kacsamell
0.20
madársaláta
2
db mini kifli
1
szál póréhagyma
0.2
dl dióolaj
0.2
dl málnaecet
1
dl vörösbor
3
dkg vaj
só,
színes bors
friss
gyömbér
olívaolaj
a sütéshez
A
birsalmasajthoz:
0.20
tisztított birsalma
0.12
kristálycukor
fahéj,
szegfűszeg, citromhéj
Lehetőség
szerint jó pár nappal korábban elkészítjük a birsalmasajtot, hiszen minden
nappal érettebb és finomabb lesz. A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk,
majd kevés fahéjjal, szegfűszeggel és citromhéjjal vízben felforraljuk, hogy az
almák kissé megpuhuljanak. Ezután leszűrjük, és egy edényben a cukorral állandó
kevergetés mellett addig főzzük, míg ragacsossá nem válik. Közben, fahéjjal,
gyömbérrel, esetleg chilivel ízesítjük, és egy formába öntve pár napig
érleljük.
A
kacsamellek bőrét rombusz alakban beirdaljuk, sóval, színes borssal, gyömbérrel
bedörzsöljük, majd egy-két órára hűtőbe rakjuk. Ezután kevés olívaolajban
bőrével lefelé, serpenyőben
pár percig sütjük, hogy a bőre alól a zsiradék kisüljön, és sütőben 80°C-on 60
percig kíméletesen sütjük, majd pihentetjük. A hús szaftját a vörösborral és a
vajjal beforraljuk. A kifliket szeletelő géppel hosszanti irányban
felszeleteljük, majd szalamanderben kiszárítjuk. A póréhagymát gyufaszál
vastagságúra vágjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. Tálaláskor a
megtisztított, megmosott salátánkat dióolajjal és málnaecettel ízesítjük, a
kacsamellet pihentetés után felszeleteljük, (így nem folyik ki a húsnedv) és a
mártásunkkal meglocsoljuk. A birsalmasajtból kockákat vágunk, végül a ropogós
hagymával és kiflivel kínáljuk.
Foodafok
2 megjegyzés:
Ezt teljesen nekem találtad ki: kacsa, málnaecet...!:)
Huuuuum, me deu água na boca! depois passa la no meu blog!
http://prepararprovarpostar.blogspot.com.br/
Megjegyzés küldése