A combokat, alaposan bedörzsöltem sóval, borssal és majoránnával. A tepsibe bőrös felével lefelé fektettem, és annyi vízet és némi vörösbort öntöttem alá, hogy félig ellepte. Tettem még hozzá fél fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, 1 db almát negyedelve és 1 db narancsot aminek a héját levágtam, és a levét ráfacsartam. 140 °C sütőben másfél órát letakarva sütöttem-pároltam (félidőben megfordítottam), majd lekerült róla a fólia, és a hőmérsékletet megemelve (200°C) tovább sütöttem, míg szép piros szint nem kapott. Természetesen a benne lévő szafttal folyamatosan locsolgattam. A végén a megmaradt szaftot leszűrtem, lezsíroztam, majd beforraltam. Ezt a tálalásnál a vendégnek lehet kínálni, mert ha száraznak érzi, akkor tökéletesen illik hozzá. Sőt! Muszáj vele locsolgatni, akár a combokat, akár a káposztát vagy a burgonyát.
Köretnek kastély burgonyát készítettem,.....
....ami nem más mint a cikkekre vágott nyers burgonya éleinek megfaragása, majd félig megfőzése enyhén ízesített vízben, majd bő forró olajban való kisütése. Továbbá almás párolt káposztát adtam még mellé.
Almás párolt lilakáposzta....
..... a káposztát vékonyra felszeleteljük, az almákat félbe vágjuk, belsejét eltávolítjuk és felszeleteljük. A hagymát félbe vágjuk és felszeleteljük. Egy edénybe olívaolajt öntünk, 2-3 kanál barnacukrot elkezdünk, óvatosan karamellizálni, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és mindezt megpirítjuk. Hozzáadjuk a lilakáposztát, jól összeforgatjuk, mikor majdnem kész, akkor hozzáadjuk a szeletelt almát is. Ízesítjük sóval és némi és köménymaggal. Ráöntünk ízlés szerint egy kevés vörösbort. Lefedve kis lángon néhány percig tovább pároljuk, néha óvatosan megkeverjük, hogy ne törjön össze, és ha kell, még cukorral ízesítjük. Kb. 45 perc alatt elkészül, akkor még hagyjuk kicsit lefedve, mert így is párolódik.
Foodafok
12 megjegyzés:
This looks perfect for a Sunday dinner today!
Nagyon jól néz ki!
Csodásan néz ki, nagyokat is nyelek a képeket nézva
Jajj de milyen guszta és finom. Gyönyörü a prezentáció is!
Milyen jó volna ha mi is tudnánk itt külön kacsa combot venni, de csak egész fagyasztott kacsát vehetünk ami borzasztó drága...sajnos:-((
many many tanx for your vistit on my food-blog!
i'added you on my link and best friend!
see you!
Ooo, those veggies look so scrumptious! Miriam@Meatless Meals For Meat Eaters
Este plato se ve riquísimo. Además la presentación es estupenda.
Un abrazo y saludos desde Madrid
http://elpuntodelcaramelo.blogspot.com
Vörösboros-almás lilakáposzta...
számomra megunhatatlan. :) A kacsát sajnálom megenni, elég cuki állat, de amikor így együtt ettem őket, nagyon finom volt.
Szépséges a tálalás!
So good! How do you do it? Each and every dish looks and sounds so delicious and beautiful! It's getting late here, but wanted to stop by and see what you were up to. Hope to come by tomorrow to look some more. Have a good night!
Really lovely - very much a spring dish!
Adorei as receitas!!
Fabiola.
http://blogencontrandoideias.blogspot.com/
Köszönöm a hozzászólásokat és a látogatásokat mindenkinek.
Megjegyzés küldése