2011. október 27., csütörtök

Tigrisrák spanyolosan, paradicsommal és mandulával, kőtálban



Étlapunk azon étele következik, amely nagyon sok vendég kedvence. Ismét, a spanyol munkáim során látott és ott tanult ételt választottam, mely gyorsan elkészíthető, azon kívül mutatós is. Akár előételnek, akár főételnek is ehetjük. Tudom, nem mindennapos dolog, hogy az ember fogja magát, leszalad a közelben lévő piacra, és feltankolja magát némi tigrisrákkal, de ez azért mégis csak egy étterem. Nosza, lássuk a medvét. Akarom mondani a tigrisrákot.


Egy vas serpenyőben melegítsük fel az olajt. A fokhagymát vágjuk szeletekre, majd tegyük bele a serpenyőbe és egy kicsit pirítsuk meg. Azonban, ennél a műveletnél vigyázzunk, meg ne égjen a fokhagyma! Vegyük fel a lángot egy erősebb fokozatra, és adjuk hozzá a rákokat. Folyamatosan kevergessük. Kevés sóval és borssal ízesítsük. Körülbelül 2 perc múlva, adjuk hozzá a kis kockákra vágott paradicsomot, a szeletelt fekete olívabogyót, majd szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel. További egy-két percig pirítsuk, majd a sütőben vagy a tűzhely szélén előmelegített agyag, vagy kerámia tálba öntsük át. Minél melegebb ez a tál, annál jobb. A tálalás pillanatában egy kevés száraz fehérborral meglocsoljuk. Szórjuk meg szeletelt mandulával, pirítós kenyér kíséretében tálaljuk, majd fogyasztjuk.
Foodafok

5 megjegyzés:

Eszter írta...

Húúú, de nagyon jól néz ki! Szívesen megkóstolnám!

Bianka írta...

Ez igen, nagyon guszta

Lizzy írta...

This looks delicious!! Beautiful, too~

Pegasuslegend írta...

Wonderful and fabulous photo!

Elisabeth írta...

Nagyon guszta, és finom. A készités módja, perfekt, a tálalás szuperb!