2010. november 29., hétfő

Villámgyors Gombás spagetti



Annyira egyszerű, hogy szinte már fáj! Da vannak esetek, mikor a kevesebb, néha több. Így voltam ezzel én is. Sokadszor mondom, és még fogom egy párszor, de nálam csak egy pillanat műve, hogy az adott alapanyagokból rögtönözzek valamit. Nem kell ehhez sok alapanyag, elég, ha az aktuális rendezvénnyel, díszvacsorával végzünk, és "takarítjuk a romokat". Általában pont ilyenkor készülnek el saját célra a kisadagos különlegességek, melyeket ott rögtön kianalizálva, már egy későbbi vacsora fogásaként fogunk újra látni. Persze módosabban elkészítve és tálalva. De az ötlet a lényeg.

A spagetti: 1 adag= 7-8 dkg szárazon, 8-10 perc főzés és csak szűrés! Tilos lemosni! Miközben tésztánk fő, pont elkészülünk "ragunkkal".

Dinsztelünk olívaolajon egy kis hagymát (amit vastagabb szeletekre vágunk), jó sok szeletelt fokhagymával együtt. Rádobunk nagyobb cikkekre vágott champignon gombát (mennél kisebb és tömörebb legyen, nem kell a szárát eltávolítani,legyen rusztikus, házias), fűszersó, dúrvára őrölt vegyes bors, vágott petrezselyemzöld, tépett bazsalikom levél, egy pici szétmorzsolt szárított erős paprika, parmezán forgácsokkal szórjuk meg, és keverjük össze, az éppen frissen kifőzött spagettival. És jöhet a rögtönzött tálalás: rakjunk még egy kis vágott petrezselyemzöldet és egy pici olívaolaj csurgassunk a tetejére. Miközben az ember eszi, már sűrű sorokban jönnek egymás után a gondolatok, hogy ugyan ez, hogy fog kiegészülni, valamilyen hallal, szósszal, és miként fogjuk színesíteni esetleg más alapanyagokkal. Készítsd el, szép lassan és érzéssel fogyaszd, közben Te is álmodozz!


1 megjegyzés:

Bianka írta...

Gombát, gombával ennék, nagyon finom