Hozzávalók:
25 dkg liszt, 15 dkg barnacukor, 2 teáskanál sütőpor, 2 tojás, 2,5 dl joghurt, 0,75 dl olaj, 20 dkg kimagozott datolya, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 teáskanál őrölt gyömbér
Az öntethez:
2 teáskanál instant kávé, 2 dl tejszín, 10 dkg barnacukor, 5 dkg vaj
1. A muffin sütőformát vékonyan kikenjük, majd a hűtőbe tesszük. a sütőt 160-180 °C-ra előmelegítjük. előmelegítjük.
2. A lisztet, sütőporral, mézeskalács fűszerkeverékkel, örőlt gyömbérrel, és az apróra vágott datolyával elkeverjük.
3. A tojásokat barnacukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, végül a lisztes keveréket, majd a tésztát simára keverjük.
4. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük, és a sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat rövid ideig pihentetjük, kihűtjük.
5. Közben a tejszínt vajjal, kevés barnacukorral felforraljuk, hozzáadjuk a kávét, majd takaréklángon addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik.
6. Tálaláskor a muffinokat meglocsoljuk a kávés öntettel.
~~~~~ ooOOoo ~~~~~
2 megjegyzés:
Izgalmas, nagyon finom lehet
… és finom is. Bár mint írtam, egy kicsit „nehéz” a tészta, de jó sok mártás lendít rajta.
Megjegyzés küldése