2011. március 16., szerda

Zöldborsó krémleves, szárnyas fásgaluskával


Egy régebbi bejegyzésemben (Három a magyar igazság! - és egy a ráadás), írtam arról, hogy egy kedves barátomat invitáltam meg, egy gasztro utazásra, melyben én voltam az idegenvezető. Az utólagos visszajelzésekből tudom, hogy nagyon meg voltak elégedve, és nem győztek hálálkodni, hogy ilyen élménynek lehettek részesei. Már akkor ígéretet tettem, hogy az ott elkészített ételeket, később szépen sorban bemutatom. Ennek, most jött el az ideje, és szeretném mindenkivel megismertetni az egyik levest, ami nem más, mint a Zöldborsó krémleves, szárnyas fásgaluskával

Hozzávalók:
zöldborsó 0,50
zöldség alaplé 8 dl
tejszín 5 dl
vaj 0,10
só, fehér bors
kevés kristálycukor


fásgaluska:
csirkemell 0,20
tojás fehérje 2 db
tejszín 1,5 dl
só, fehér bors, gyömbér


Elkészítés:
A mirelit zöldborsót a vajon jó alaposan átforgatom, és azonnal befűszerezem. Egy kicsit hűlni hagyom, majd konyhai kutterben péppé őrlöm. Ezt felengedem az alaplével, utána ízesitek, ha kell egy kis cukor is mehet bele, majd tejszínnel végleg beforralom. Vajdarabokat morzsolgatok a tetejére, ami elolvad és megakadályozza, hogy a leves tetején vastag száraz réteg alakuljon ki. Vagyis montírozásnak hívjuk ezt a műveletet.

A csirkemellet kutterrel péppé őrlöm, beízesítem, ráöntöm a tejszínt és a tojás fehérjét, még egyszer gyorsan átkeverem a kutterben, majd két kanál segítségével, ovál alakura formázom, és ízesített vízben vagy alaplében kifőzöm.

A tálalásnál a tányér aljába ezt a galuskát és néhány szem zöldborsót teszek, majd felöntöm a kész levesemmel.
Foodafok


6 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Eszter írta...

Zöld, zöldborsó, tavaaasz! És én is szeretnék ilyen levest!

Liza írta...

Nagyon guszta, szívesen megkóstolnám ezzel a különleges galuskával!:)

Linda írta...

Beautiful photos! Is there a place on your blog to change the language to English? Thank you. If not, I will try to learn how to translate it.

Bianka írta...

Hamarosan díj vár rád

Rosita Vargas írta...

Muy buena receta de guisantes es mi preferida llena de vitaminas,es una delicia,me quedo en tu blog seguire´mirando,abrazos y cariños.