Borzasztóan egyszerű, de mégis nagyon kellemes levest szeretnék bemutatni. A mentalevelet, általában hűsítő italokhoz, koktélokhoz, hústöltelékekhez, tejszínes mártásokhoz szokták használni. Erős, jellegzetes íze, és aromája miatt, ritkábban kísérleteznek vele leveseknél. Most megpróbáljuk.
0,50 champignon gomba
0,20 burgonya
0,20 fehér bab
2-3 db mogyoróhagyma
vaj
1 evőkanál liszt
1,5 liter zöldség alaplé
2 dl tejszín
1 dl tejföl
0,20 ricotta
só, fehér bors
Előkészület:
Készítése:
A szeletelt gombát, szeletelt burgonyát kezdjük el, vajon pirítani egy kevés mogyoróhagymával, 1 gerezd fokhagymával. Ízesítsük sóval, borssal. Mikor gombánk és burgonyánk a pirítás folyamán kellőképpen megpuhult, krumplinyomó, vagy erősebb szálú szita segítségével passzírozzuk hozzá az előre megfőzött babot. 1 evőkanál lisztet szórjunk rá, és jól keverjük el. Öntsük fel zöldség alaplével, és forraljuk még jó 10-15 percig. Ezután bot mixer segítségével az egészet jól pürésítsük ki. Tegyük vissza a tűzhelyre, rakjuk bele a babunk másik felét, a vágott mentalevelet, majd 5 percnyi aktív főzés után a tejföllel elkevert tejszínt. Egy forralás, miközben belemorzsoljuk a rikottát, ízesítsünk utána, és már tálalhatjuk is levesünket.
1 megjegyzés:
Nagyon guszta
Megjegyzés küldése