2010. december 1., szerda

Édesburgonya (batáta) krémleves, serranoi sonkával és pirított tökmaggal


Hozzávalók:
3 db közepes méretű (0,90 kg) édesburgonya, 1-1 db burgonya és sárgarépa 15-15 dkg, 10 dkg mogyoróhagyma, 10 dkg vaj, 1 liter zöldség alaplé, 6 dl tejszín, só, bors, gyömbér, őrölt koriander, 4-5 szelet serrano sonka, pirított tökmag

Elkészítés:
Egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető leves, sokunk örömére.
A szeletelt mogyoróhagymát vajon megfonnyasztjuk, erre rádobjuk a nagyon, de nagyon vékony szeletekre vágott édesburgonyát, sárgarépát, burgonyát, és átpirítjuk. Majd felöntjük zöldség alap lével, úgy hogy kb. 2-3 cm-rel lepje el a folyadék az édesburgonyát. Sóval, borssal, gyömbérrel, őrölt koriander ízesítjük (a gyömbérrel és a korianderrel óvatosan). Teljesen puhára főzzük, és bot mixerrel ágyneműsítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, kiforraljuk.
Tálaláskor, serrano sonkával és pirított tökmaggal díszítjük, ami egyben levesünk betétje is.

2 megjegyzés:

Eszter írta...

Wow! Szuper recept! Nagyon szép tálalás, jó fotó!
Ki fogom próbálni! ;-)

Lin Ann írta...

This is beautiful and sounds delicious. I love the addition of the ham. Never would have thought of that! Thanks for sharing.