HOZZÁVALÓK
4 főre:
4
db báránycsülök
0,60
burgonya
0,30
lilahagyma
0,10
sertés zsír
1
cs petrezselyem
só,
durvára örőlt feketebors
2
db friss rozmaring ág
ELKÉSZÍTÉS:
A
bárány csülköt sóval, borssal bedörzsöljük. A burgonyát vastagabb cikkre
vágjuk, amit egy kicsit megfaragunk. A hagymát szintén nagyobb cikkekre vágjuk.
A sütőt 180 fokra melegítsük elő. Az előkészített bárány csülköt tegyük
tepsibe, majd az olaj felét serpenyőben forrósítsuk fel, és öntsük rá a bárány
csülökre. Alufóliával takarjuk le. A sütőben kb. 1 óra alatt pároljuk
félpuhára. Közben a maradék olajban kissé süssük elő a burgonyával összekevert
hagymát. Amikor a húsról levesszük a fóliát, a hagymás burgonyát szépen mellé
rakjuk. Megszórjuk sóval, borssal, hozzáadjuk a rozmaring ágat, majd
visszatesszük a sütőbe. További 1 óra alatt szép pirosra sütjük.
Foodafok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése