Osztrigát
pedig nem eszem. Az én ételem legyen halott - ne beteg, ne sebesült - halott!
(Allen Stewart Konigsberg)
HOZZÁVALÓK,
4 személyre:
0,80
zöldspárga
1
dl olíva olaj
só,
rózsabors
0,60
eper
0,08
kristálycukor
0,05
vaj
0,03
rózsabors
1
dl vodka
ELKÉSZÍTÉS:
A
tisztított zöld spárgát forró vasserpenyőben, kevés olíva olajon állandóan
forgatva, megsütjük (kb. 8-10 perc). A grillezés befejeztével sózzuk, és
rózsaborssal ízesítjük.
Flambírozott
eper:
Cukrot
karamellizálunk, majd kevés vajat adunk hozzá. Méz sűrűségűre forraljuk, majd
hozzáadjuk a cikkekre vágott epret. Rózsaborssal megszórjuk, vodkával
felöntjük, és óvatosan, egy égő pálcika segítésével lángra lobbantjuk. Párszor
megkeverjük, majd forrón a grillezett zöldspárgához adjuk.
Foodafok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése