„Minden
borban kis angyal lakik, aki, ha az ember a bort megissza, nem hal meg, hanem
az emberben lakó megszámlálhatatlanul sok kis tündér és angyal közé kerül.
Amikor az ember iszik, az érkező kis géniuszt a már bent lévők énekszóval és
virágesővel fogadják. A tündérke el van bűvölve és az örömtől majd meggyullad.
Az emberben ez az örömláng árad el, és őt is elragadja.”
- Hamvas Béla -
Hozzávalók
4 személyre
0,60
sertésszűz, 0,20 szeletelt bacon szalonna, őrölt feketebors, 8 db kelkáposzta
levél, 4 adag párolt rizs, 2 dl olaj, 1 csokor friss bazsalikomlevél, 1 fürt
koktélparadicsom
A
sertésszűzet őrölt borssal megszórjuk, majd az egymásmellé helyezett és kiterített
baconszalonnára tesszük. Jó szorosan feltekerjük. Vas serpenyőben minden
oldalát szép pirosra sütjük, majd 60-70°C-os sütőbe tesszük 10-15 percig.
A
szép és formás káposzta leveleket forrásban lévő vízbe tesszük 4-5 percig, majd
jéghideg vízbe átemeljük. A maradék kelkáposzta levelet csíkokra vágjuk, olajon
megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a kész párolt rizst is hozzáadjuk. Az
egészet jól átforgatjuk, majd a kiterített forrázott káposzta levél közepére
halmozzuk. Batyut formázunk belőle és grill lapon sült koktélparadicsommal
együtt adjuk a hús mellé.
Tipp,
infó: Szalonna helyett, ízletes és jó minőségű sonkával is betekerhetjük a
sertésszűzet.
Foodafok
2 megjegyzés:
Esse lombinho ficou uma delicia
Apresentação abre logo o apetite.
Eu já almoçava
bjs
Looks delicious. Catherine
Megjegyzés küldése