„Az
egészség a konyhában kezdődik!” Ron Rosenthal
Hozzávalók
4 személyre:
4
db karalábé, 4 dl zöldség alaplé, 0,40 borjúhús, 0,10 vaj, 2 evőkanál liszt,
0,20 metélőhagyma, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag finomra
vágott petrezselyem, só, bors
A
tisztított karalábé közepét vájjuk ki, majd a zöldség alaplébe 25 percig főzzük
puhára.
Közben
az apró kockára vágott borjúhúst, a finomra vágott hagymákkal pirítsuk meg egy
serpenyőben. Szórjuk meg petrezselyemzölddel, ízesítsük sóval, borssal.
Olvasztott
vajjal és liszttel, világos vajas rántást készítünk, amit a karalábé
főzőlevével engedünk fel. Megszórjuk a vágott metélőhagymával, sóval, borssal
ízesítjük, 5 percig forraljuk.
Tálaláskor
a borjúragut a karalábé közepébe halmozzuk, majd a metélőhagymás fehérmártással
körbeöntjük.
Foodafok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése