"Nagyon
gyakran az történik a párokkal, hogy az egyik azt mondja: mi ketten legyünk
egyek, és az az egy legyek én. A jó kapcsolat kritériuma, hogy velem szabadabb
a másik, mint ha egyedül lenne, nem kell a szabadsággal fizetni a
kapcsolatért." - Feldmár András
Hozzávalók
4 személyre
3
egész tojás, 0,06 liszt, 0,06 kristálycukor, 0,02 kakaópor, 0,15 étcsokoládé, 3
db tojás sárgája, 0,05 kristálycukor, 2 db lapzselatin, 1 db narancs, 1
evőkanál kakaópor, 0,30 tejszínhab, 2 db narancs, 0,10 kristálycukor, 1 dl víz
Keverjük
habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet
keverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot. A
tojássárgájára szórjuk a lisztet, majd a tojásfehérjét, és a kakaóport.
Óvatosan dolgozzuk össze. Öntsük sütőpapírral kibélelt formába, és 200°C fokon
süssük aranysárgára. A kész piskótából nagyobb pogácsa szaggatóval szúrjunk ki,
kerek formájú lapokat.
A
narancs karikákat főzzük meg cukorszirupban, majd a felét vágjuk össze vékony
csíkokra.
Vízgőz
felett elkeverjük a tojások sárgáját a kristálycukorral. Hozzáadjuk a kockázott
csokoládét, majd mikor az elolvadt, az oldott zselatin lapokat. Vízgőzről
levéve hozzáadjuk a tejszínből felvert habot. Az egészet nyomózsákba töltjük,
és a kőralakú piskótákra nyomunk egy keveset. Rakunk rá narancs vagdalékot,
majd ismét csoki krémet. Tetejét karika naranccsal díszítjük
Tipp,
infó: 1 lap zselatin három gramm porral helyettesíthető. Ha zselatinlapot
használunk, akkor először áztassuk pár percre hideg vízbe, ha megpuhult, vegyük
ki, nyomkodjuk ki belőle a vizet, és forró folyadékba téve keverjük el.
Foodafok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése