Hozzávalók: 8-10 db formához:
10 dkg vaj, 6 tojás sárgája, 5 dkg porcukor, 10 dkg olvasztott csokoládé, 6 db tojás fehérje, 5 dkg kristálycukor, 10 dkg darált dió vagy mandula, 10 dkg piskóta morzsa, 2,5 dkg liszt, reszelt citromhéj
Elkészítés:
A 6 tojás sárgáját 10 dkg vajjal habosra keverünk, hozzáadjuk a porcukrot és az olvasztott csokoládét, reszelt citromhéjat.
A darált diót és a piskótamorzsát a liszttel lazán összekeverjük, majd a tojás masszához adjuk.
A tojásfehérjéket az 5 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a többi anyaghoz.
Előkészítjük a formákat, majd 3 részig megtöltjük. Egy tepsibe újnyi vastag vizet töltünk, és a formákat beleállítjuk. 160-170 C sütőbe, kb. 30-35 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése