Az
ízlés fiziológiája
Az
asztal örömeit minden életkorban, minden társadalmi helyzetben, minden
országban és minden nap lehet élvezni; ez az élvezet társa lehet minden egyéb
gyönyörűségünknek, és az utolsó, mely megmarad és vígasztal akkor, mikor a
többi örömünket már elvesztettük.
HOZZÁVALÓK
4-6 főre:
0,40
tehéntúró
5
db tojás
0,05
mazsola
0,10
kristálycukor
2
evőkanál vaníliás cukor
0,03
vaj
3
db hámozott zsemle
1
dl tej
1
db reszelt citromhéj
1/2
teáskanál só
ELKÉSZÍTÉS:
Túró
krém:
A
tojásokat kettéválasztjuk, sárgájához adjuk a cukor, só, vaníliás cukor felét
és habosra verjük. A tojás fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük,
majd hozzáadjuk a tojás sárgájához a mazsolával és a tejjel meglocsolt
zsemlekockával együtt. Az egészet óvatosan összekeverjük és formába öntjük.
Az
őzgerincformát vajjal kikenjük, cukorral jól beszórjuk, túrókrémmel megtöltjük
majd vízfürdőbe rakjuk. A víz felforralása után lefedve még 25 percig pároljuk.
Ezután mézzel elkevert tejföllel kínáljuk. Gyümölccsel díszítjük.
Foodafok
2 megjegyzés:
Excelente aspecto deve ser muito bom.
Gostei muito da apresentação
bjs
Köszönöm a részletes receptet! Ezek az apró részletek nagyon fontosak!
Üdv.: Gabi
Megjegyzés küldése