Hozzávalók, 6 főre:
Kalifornia paprika pástétom:
3 db Kalifornia paprika (piros)
1 evőkanál pirosarany
2 db egész tojás, + 4 db tojás sárga
2,5
dl
tejszín
0,10 liszt
Só, fehér bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
Zöldborsó püré:
0,50 zöldborsó
5
dl
tejszín
0,10 vaj
só, fehér bors (ízlés szerint)
1 kávéskanál kristálycukor
mézes gyömbér chips:
1 rész méz + 1 rész víz
gyömbér (kb. 5 dkg)
A megpucolt és vékonyan felszeletelt gyömbért
az 1 rész méz és 1 rész vízhez adjuk, majd lassú tűzön puhára pároljuk.
Elkészítés:
A megmosott Kalifornia paprikákat
helyezzük a gázlángra, és állandó forgatás mellett addig süssük, míg
koromfekete nem lesz. (Gázláng hiányában, a sütőben is elkészíthetjük a
legmagasabb hőfokon.) Ezután, rakjuk azonnal jeges vízbe, és távolítsuk el
róla, a megfeketedett celluloid réteget.
A pástétom alapanyagait turmixban jól
eldolgozzuk. A tejszínt az utolsó pillanatban adjuk, hozzá. Folpack fóliával a
formánkat kibéleljük, az összekevert paprikakrémet beleöntjük, és az egészet
egy tepsibe helyezzük. Öntünk köré egy kevés vizet, hogy a sütőben egy kicsit
megemeljük a levegő páratartalmát, evvel is segítve pástétomunk elkészültét. A
sütőt 110 °C-ra állítjuk. 80-90 perc alatt
pástétomunk a forma nagyságától függően elkészül. Addig, marad időnk a
zöldborsó püré elkészítéséhez.
A mirelit zöldborsót a felhevített vajon
jó alaposan átforgatom, és azonnal befűszerezem. Egy kicsit hűlni hagyom, majd
konyhai kutterben vagy bot mixerrel péppé őrlöm. Ízesítem kevés cukorral, majd
tejszínt öntök hozzá, hogy kellő sűrűségű legyen a zöldborsó pürém.
Az elkészült pástétomot sütés után 20
percig pihentetem, majd kifordítom a formából egy tálra. Felszeletelem és
tálalom. Zöldborsó pürével tálalom, amit ismételten mézben megforgatott gyömbér
chipsszel díszítek.
Foodafok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése