HOZZÁVALÓK,
4 főre:
Pármai
sonkatekercs:
0,20
Pármai sonka (kb.: 4 vékony szelet/fő)
0,05
sárgarépa
0,05
zeller
0,05
póréhagyma
0,05
vajretek
Majonézmártás:
2
tojássárgája
1
evőkanál dijoni mustár
1
teáskanál borecet
2
dl napraforgó olaj
1
evőkanál porcukor
só,
frissen őrölt fehérbors
fél
citrom leve
A
mártás elkészítése: A tojássárgájából, mustárból, borecetből, és a
napraforgóolajból egy csipet sóval és fehérborssal majonézalapot készítünk.
Citromlével ízesítjük.
Salátához:
0,15
rukkola
0,05
sárgarépa
0,05
zeller
0,05
póréhagyma
0,05
vajretek
1
csomag petrezselyemzöld
Só,
bors
6
evőkanál olívaolaj és 2 evőkanál fehérborecet
4
db zsemle (pirítósnak)
Sajt
chips:
0,05
reszelt parmezán
0,05
dl olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS:
1.
A sonkatekercshez a zöldséget összevágjuk vékony julienn-re, a sárgarépát és a
zellert forró vízbe mártjuk 3-4 percig, majd leszűrjük és lehűtjük. Mikor ez
megtörtént, hozzá adjuk a retket és a póréhagymát. A kész majonézmártással lazán összekeverjük. A
kiterített vékony sonkaszeletre halmozunk a tavaszi zöldség töltelékünkből,
majd óvatosan feltekerjük.
2.
A salátának való zöldségeket szintén julienn-re vágjuk. Egy keverőtálba a
zöldségeket összekeverjük, meglocsoljuk az olívaolajjal és a fehérborecettel.
Sóval, borssal ízesítjük.
3.
A teflon serpenyőt vékonyan kenjük ki olajjal, majd hevítsük fel. Szórjunk bele
egy vékony réteg reszelt parmezánt és jól süssük meg. Mikor a sütés folyamán
kezd egyneművé válni a sajt, akkor fakanál segítségével, egy nagyobb
felfordított csészére vagy tálra húzzuk át. Súlyánál fogva ráhajlik a csészére
és kihűlés után, megtartja a formáját. Óvatosan vegyük le a csészéről,
fordítsuk meg, és tegyük bele a kevert salátánkat. Szépen rendezzük el rajta a
töltött sonka roládokat, és adjunk hozzá, zsemléből készült pirítóst.
Foodafok
1 megjegyzés:
Até fiquei sem palavras,pois gostei de tudo.
Excelentes ingredientes e uma apresentação linda.
bjs
Megjegyzés küldése