HOZZÁVALÓK,
4 főre:
0,60
sertésszűz
Só,
bors
Napraforgó
olaj a sütéshez
12
db újhagyma
Bazsalikomos
morzsa:
0,15
zsemlemorzsa
0,10
vaj
1
csokor bazsalikom
0,03
fenyőmag
0,05
parmezán
1
evőkanál dijoni mustár
1
gerezd zúzott fokhagyma
Só,
fehér bors
Fűszeres
töltött burgonya:
0,50
burgonya
0,05
vaj
2
db újhagyma
2
szál friss kakukkfű
0,05
magozott zöld olívabogyó
1
csokor vágott petrezselyem levél
só,
fehér bors
ELKÉSZÍTÉS:
1.
A sertésszűzeket sóval, borssal bedörzsöljük, majd felhevített olajban mindkét
oldalát 4-5 percig sütjük. Ezután öntsük le az olajt róla, és tegyük egy 56
fokos sütőbe. Míg a többi hozzávalókkal elkészülünk, addig itt tartjuk melegen.
Sütés után ez a hőfok elegendő arra, hogy a hús tökéletesen puha és szaftos
legyen. Közben elkészítjük a hozzávaló morzsát.
2.
A fenyőmagot serpenyőben nagy lángon megpirítjuk. Ahogy szép színes lesz,
hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a zsemlemorzsát. Ahogy kezd a morzsa
pirulni, azonnal adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és az evőkanál dijoni mustárt.
Tépkedjük bele a bazsalikom leveleket, szórjuk meg reszelt parmezánnal, majd
ízesítsük sóval, borssal. Tegyük félre tálalásig.
3.
A pucolt burgonyát vágjuk szabályos, nagyméretű kockára, és tegyük fel főzni.
Ha a burgonya megpuhult, akkor hűtsük le, és egy kanál segítségével vájjuk ki a
közepét. A kivájt burgonyát keverjük össze friss kakukkfűvel, sóval, borssal,
magozott apróra vágott zöld olívabogyóval, vágott petrezselyem levéllel és a
felkarikázott újhagymával. Töltelékünk, hogy ne legyen száraz, ezért vajat is
keverjünk bele. Lazán keverjük össze, hogy ne püré legyen belőle, majd
halmozzuk rá, a kivájt burgonyára, ezt az ízesített tölteléket. Tegyük sütőbe
és 160 fokon süssük 5 percig, míg aranysárga nem lesz.
4.
Süssük meg olíva olajon az újhagymákat, majd tálaljunk. Az egymás mellé
helyezett sült újhagymákra tegyük a melegen tartott sertésszűzet, halmozzuk a
tetejére a pirított bazsalikomos morzsát, és tegyük mellé köretként a fűszeres
töltött burgonyát.
Foodafok
1 megjegyzés:
Uma excelente receita a carne deve ter ficado deliciosa.
Apresentação esta de dar agua na boca
bj
Megjegyzés küldése