HOZZÁVALÓK,
6-8 személyre:
0,45
szárnyas máj
0,40
szilva
0,15
vöröshagyma
1
csokor friss bazsalikom
1
dl napraforgó olaj
só,
fekete bors, majoránna
1
csomag réteslap
0,05
vaj (olvasztott)
2
db tojás sárga
1
evőkanál tejszín
szőlőragu:
0,30
szőlő (fehér és piros vegyesen)
1
evőkanál méz
0,2
dl muskotályos bor (Irsai Olivér)
1
szál friss kakukkfű
1
db citrom, frissen facsart leve
1
kávéskanál burgonyakeményítő
ELKÉSZÍTÉS:
Az
olajban megpirítjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a
tisztított 1*1 cm-es darabokra vágott szárnyas májat. Őrölt feketeborssal
ízesítjük, majd rátesszük a magozott, negyedelt szilvát. Tépkedjük rá a friss
bazsalikom levelet, és 5 percig pirítsuk együtt az egészet. Tűzről levéve
sózzuk, óvatosan megkeverjük, félretesszük, lehűtjük.
A
réteslapot (1 db) egy tiszta konyharuhára tesszük, olvasztott vajjal
meglocsoljuk. Ráteszünk egy újabb lapot, amit szintén meglocsolunk olvasztott
vajjal. A lehűlt szárnyas máj felét ráhalmozzuk a réteslapra, majd a konyharuha
segítségével feltekerjük. Tetejét tejszínnel elkevert tojás sárgájával
lekenjük, villával néhány helyen megszurkáljuk, majd 160 C fokos sütőben 25-30
perc alatt szép pirosra sütjük. A szárnyas máj másik felét ugyan így
elkészítjük. Sütés után 30 percet pihentetjük, majd tálaljuk.
Szőlőragu:
A muskotályos bort a mézzel, és a friss kakukkfűvel felforraljuk. 2-3 percnyi
forralás után hozzáadjuk az egész szőlőszemeket, citromlével ízesítjük, majd
kevés hideg vízzel elkevert burgonyakeményítővel besűrítjük.
Foodafok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése