Hosszú
az asztal, keskeny az abrosz, rövid a vacsora. – Nagy Bandó András
HOZZÁVALÓK,
4 főre:
0,40
spárga
0,40
eper
0,05
kristálycukor
1
db citrom
1
db narancs
1
dl olívaolaj
só,
fehérbors
1
csokor citromfű
0,30
trappista sajt
ELKÉSZÍTÉS:
A
tisztított spárgát kevés kristálycukorral, és enyhén citromos sós vízben, 10-15
percig főzzük, majd azonnal lehűtjük.
A
tisztított epret cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a lehűtött, nagyobb darabokra
vágott spárgát. Citrom és narancs, frissen facsart levét hozzáöntjük,
meglocsoljuk olivaolajjal, sóval, fehérborssal ízesítjük, majd apró darabokra
tépett citromfű levéllel elkeverjük. Tálalásig hűtőben hidegen tartjuk.
Sajttölcsér
A
vékony szeletekre vágott sajtot egy nagyobb kiszúró segítségével kör alakura formázzuk,
majd egyenként, mikróban másfél percig teljes fokozaton sütjük. Egy spatula
segítségével kivesszük, és azonnal tölcsért formázunk belőle.
A
lehűtött, epres-spárga salátát a tölcsérekbe kanalazzuk, citromfű levelekkel
díszítjük, és így kínáljuk.
Foodafok
1 megjegyzés:
Ezt most szívesen megrendelném!:)
Megjegyzés küldése