Álmodj
nagy húst és kis kenyeret -Nagy Bandó András-
HOZZÁVALÓK,
4 főre:
0,80
spárga
0,05
mogyoróhagyma
0,10
vaj
0,10
liszt
2
dl tejszín
1,5
l zöldség alaplé
0,05
kristálycukor
0,02
só
őrölt
fehérbors
0,08
kesudió
0,08
pisztácia
1/2
csokor friss bazsalikom
1
csokor petrezselyemzöld
0,5
dl olíva olaj
2
db vajas kifli
0,20
eper
0,20
spárga
1/2
csokor friss bazsalikom
A
pisztáciát, és a kesudiót megpirítjuk. Mikor kihűlt, mozsárban darabosra tőrjük.
Frissen vágott bazsalikomot és petrezselyemzöldet szórunk hozzá. Kevés
olívaolajjal összekeverjük.
ELKÉSZÍTÉS:
A
megmosott spárgát, spárgapucoló segítségével megtisztítjuk. 0,20 spárgát,
zöldség alaplében 10 percig főzzük, apró kockákra vágjuk, majd tálalásig a
hűtőbe tesszük. Vajat hevítünk, amiben mogyoróhagymát fonnyasztunk. Rátesszük a
megmaradt összevágott spárgát, sózzuk, kristálycukorral és fehérborssal
ízesítjük, majd zöldség alaplével felengedjük.
15-20 percnyi forralás után, liszttel elkevert tejszínnel behabarjuk. 5
percnyi forralás után, szitán átszűrjük.
Bruschetta:
Kiflit hosszában, ujjnyi szeletekre vágjuk, majd forró vasserpenyőben mindkét
oldalát pirosra sütjük. Az epret apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk az
előkészített lehűtött spárgát, tépett bazsalikomlevéllel összekeverjük, majd a
pirított kifli szeletekre halmozzuk.
Tálalás:
A forrón megtálalt leves tetejére kanalazzuk a zöldfűszerekkel elkevert
magvakat. Epres-spárgás bruschetta-t kínálunk hozzá.
Foodafok
1 megjegyzés:
Very nice, Catherine
Megjegyzés küldése