„Allen Stewart Konigsberg”
HOZZÁVALÓK,
6 személyre:
Grog:
3
db filteres (0,10) Rooibos teafű, 1 liter víz, 3 dl narancslé, 1 dl citromlé, 1
dl fehérbor, 1 dl rum
1
dl tejszín, 0,10 méz, 0,10 kristálycukor, 1db (rúd) fahéj, 30 db szegfűszeg, 15
db szegfűbors, 3-4 szál citromfű levelek
Gyümölcsök:
20 dkg/fő (ízlés szerint összeállítandó)
Görögdinnye,
mézdinnye, ananász, narancs, mangó, kivi gyümölcs, piros szőlő, szilva, eper,
málna
Elkészítése:
Tegyük
fel a vizet forrni. Öntsük bele a narancslét, citromlét, fehér bort és a rumot.
Tegyük bele a fűszereket, majd a mézet és a kristálycukrot. 10-15 perc intenzív
forralás után, tegyük bele a filteres teafüvet és a citromfű leveleket. Fedjük
le, és húzzuk félre. 5 percnyi pihentetés múlva, szűrjük le. Keverjük hozzá a
tejszínt, és ismét forraljuk fel egyszer. Tegyük hűtőbe, és jól hűtsük le.
A
gyümölcsöket tisztítsuk meg és magozzuk ki. Tetszés szerint daraboljuk fel.
Tálalásnál
az tányér közepébe halmozzuk a gyümölcs darabokat, ráöntjük a hideg tejszínes
grogot, majd citromfű levéllel díszítjük.
Foodafok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése