"Beültem
egy étterembe, ahol minden fogást M.E.F. áron számláztak: Más Emberek Fizetése
szerint."
(Allen
Stewart Konigsberg)
HOZZÁVALÓK,
6 személyre:
1
kg paradicsom
0,15
kígyóuborka
0,10
vöröshagyma
0,20
kaliforniai paprika
2
gerezd fokhagyma
0,10
kenyér
0,2
olaj
0,1
borecet
só,
bors
1
teáskanál pirospaprika
1,2
liter víz (jeges víz)
1
db lilahagyma
ELKÉSZÍTÉS:
A
paradicsomot, kígyóuborkát, vöröshagymát és a kaliforniai paprikát nagyon apró
kockára vágjuk. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával jól összekeverjük.
Tetejére helyezzük rá a vékonyra szeletelt zsemlét, amit előzőleg, minden
zsiradék nélkül sütőben pirosra, ropogósra sütöttünk. (Sütővel nem rendelkezők,
vas serpenyőben pirítsák meg) Öntsük rá a jeges vizet, a borecetet és az
olívaolajt. Egyszer gyöngéden keverjük meg, majd mikor az olaj a tetején
megjelenik, akkor szórjuk rá a pirospaprikát. Tegyük érlelni hűtőbe 1-2 napig.
A
második napon Gazpacho alapunkat turmixszoljuk össze. Ízlés szerint még
átszűrhetjük, ízesítjük.
Szolgáljuk
fel üvegpohárba. Díszítsük meg angol zeller levéllel, és vékony szelet
kígyóuborkába tekert olívabogyóval, amit kis fakardokra tűzünk, és finomra
vágott lilahagymával megszórunk.
TIPP:
A
Gazpacho-t apróra vágott toasttal, uborkával, kaliforniai paprikával körítve is
tálalhatjuk, amiből mindenki kedvére való mennyiséget tehet a levesbe.
Foodafok
1 megjegyzés:
Gosto tanto, esse ficou com uma cor linda.
Bjs
Megjegyzés küldése