"Kiraboltam
egy hentesüzletet, száztizenhat borjúszeletet zsákmányoltam, de aztán neki
kellett vágnom, hogy köretet is szerezzek." (Allen Stewart Konigsberg)
Hozzávalók
4 személyre:
2
db kisebb padlizsán, 1 dl olaj, 1 csésze (kb. 0,25) barna rizs, 0,15 sárgarépa,
0,15 cukkini, 0,15 lilahagyma, 1 db piros színű kaliforniai paprika, só,
feketebors, bazsalikom, levendula
A
barnarizst jól átmossuk, lecsepegtetjük, majd háromszoros vízzel feltesszük
főzni. Főzés közben állandóan figyeljük, kevergessük, és ha indokolt, öntsünk
még hozzá folyadékot, mert felveszi. Ízesítjük, sóval és egy kevés őrölt
borssal.
A
zöldségeket nagyon apró kockákra vágjuk fel, és olíva olajon pirítsuk meg.
Ízesítjük a fűszereinkkel, majd a kész barnarizshez keverjük.
A
kisebb méretű padlizsánt hosszában félbe vágjuk, olajjal megkenjük, sózzuk,
borsozzuk, majd grill rácson mind a két oldalát megsütjük. Ha elkészültünk
vele, akkor a zöldséges barnarizst a tetejére halmozzuk. Igény szerint, reszelt
sajttal is megszórhatjuk.
Tipp,
infó: Kitűnő előétel, saláta, palacsintatésztában megforgatva és kisütve, vagy
rakottan főétel, levesbe is főzhető, töltve, és párolva, padlizsánkrémként is
kitűnő. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény.
Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű.
Foodafok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése