"Az
olcsó tömegáru nem lehet igazi jólét forrása. A rossz minőség csak keveseknek
hoz gazdagságot, a többieknek vegetációt vagy nyomorúságot. Az igazi és
általános jólét a minőségből születik."
(Hugh Johnson, a borok egyik
nemzetközi szaktekintélye)
HOZZÁVALÓK,
6-8 személyre:
0,30
sushi rizs
0,20
lencse
1
csomag petrezselyem
0,05
zsenge zöldborsó héj
0,05
mungó csíra
1
db kaliforniai paprika
2
evőkanálnyi Sambal Manis chili-szója szósz
1
cs tengeri alga (nori lapok)
só,
őrölt fekete bors
ELKÉSZÍTÉS:
A
rizst többször mossuk át hideg vízzel, majd szűrjük le. Dupla mennyiségű vízzel
tegyük fel főzni. 5 percnyi intenzív forralás után, a hőmérsékletet vegyük
kisebbre, fedjük le, és 15-20 percig lassú tűzön pároljuk puhára.
A
lencsét bő vízbe főzzük puhára, majd szűrjük le, és még melegen konyhai
gyorsvágó géppel pürésítsük. Ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval, borssal,
vágott petrezselyem zölddel.
Az
algalapokat terítsük le, rakjunk rá a kihűlt rizsből, amit ujjaink segítségével
dolgozzunk el a tengeri algán, majd erre tegyünk ugyanilyen mennyiségű
lencsepürét. Tekerjük fel jó szorosan. (nem muszáj rétegezni, lehet a rizst a
lencsepürével is összekeverni, és így betekerni). Hűtsük le, majd vastag
szeleteket-karikákat vágva tálaljuk.
Adjunk
hozzá, forrázott, metéltre vágott zsenge zöldborsó héjat, kaliforniai paprikát
és mungócsírát, amit Sambal Manis chili-szója szósszal elkeverünk.
Foodafok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése