"A
jó konyhafőnöknek tisztelnie kell a természet örök törvényeit, ezenkívül
mesterien kell bánnia a tűzzel." (Anthelme
Brillat-Savarin)
Hozzávalók
4 személyre: 4 db kacsacomb, 4 gerezd fokhagyma, 0,40 vöröshagyma, 1 közepes
fej lilakáposzta, kömény, 3-4 evőkanál kristálycukor, 2-3 evőkanál ecet, 4 db
alma, méz, 2 dl olaj
A
kacsacombokat sózzuk majd beletesszük egy tepsibe, hozzáadjuk a felezett
fokhagymákat és 2 darab negyedelt vöröshagymát, és felöntjük 4 dl vízzel.
Letakarjuk alufóliával, és 80 Celsius fokos sütőben kb. 2-3 órán keresztül
pároljuk.
Amíg
a kacsa párolódik, addig felszeleteljük a lilakáposztát és a maradék hagymát. A
káposztát megsózzuk, és állni hagyjuk 10 percet. Egy edénybe olajt öntünk, a
cukrot karamellizáljuk benne, majd rátesszük a hagymát és a káposztát. Jól
megkeverjük, ízesítsük őrölt köménnyel, kb. 2-3 evőkanál ecettel, sóval.
Lefedve, lassú tűzön pároljuk. 40 perc alatt elkészül, időnként keverjük meg.
Amikor
a combok megpuhulnak, eltávolítjuk az alufóliát, és a folyadékot leöntjük. A
combok mellé rakjuk a magházától eltávolított almát, és 20 perc alatt szép
pirosra sütjük őket.
Tálaláskor
a sült almákba helyezzük a párolt káposztát és köretként ezt kínáljuk a ropogós
kacsacombok mellé.
Tipp,
infó: A konfitálás, nem jelent mást, mint alacsony hőfokon, nagy mennyiségű
zsiradékban (kevés víz hozzáadásával) való sütést. Az így készült húsok, nagyon
omlósak, puhák és szaftosak maradnak.
Foodafok
1 megjegyzés:
Learn to Play Baccarat and Win - Wurrione
To learn more 바카라 사이트 about how you play Baccarat, go to the febcasino casino section of the website. You will learn the basic terms, the rules, and how to หาเงินออนไลน์ play.
Megjegyzés küldése