A
sáfrányhamisítókat a középkorban kivégezték. A virág bibéjének gyűjtése nagyon
fáradságos munka, termesztése sem egyszerű, ezért rendkívül drága, értéke az
aranyéval vetekszik. Hatásos lehet a szívinfarktus megelőzésében, krocetin nevű
anyaga csökkenti a koleszterinszintet.
Hozzávalók
4 személyre:
0,15 rizs, 0,10 kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl
kókusztej, 0,05 vaj 6 dl tej, 1 evőkanál sáfrányos szeklice, 0,10 mazsola, 0,05
fenyőmag, 1 dl rum, csipet só
A
rizst tegyük egy szűrőbe, és folyó víz alatt alaposan öblítsük át. Egy edénybe
öntsük bele a tejet, adjuk hozzá a csipet sót, a kristálycukrot, a sáfrányt, a
vaníliás cukrot és az alaposan lecsöpögtetett rizst. Ezután forraljuk fel, majd
vegyük takaréklángra, és lefedve, szép lassan főzzük puhára a rizst. Főzés
közben többször keverjük meg.
A
fenyőmagot serpenyőben, takaréklángon, állandó keverés mellett pár pillanat
alatt pörköljük meg, a mazsolát áztassuk be rumba. A tejberizs tetejét
megszórjuk pirított fenyőmaggal és rumos mazsolával.
Foodafok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése